ZdravnikiCenikFaqO nasBlog

Ponedeljek : 08:30 - 18:30

Torek: 08:30 - 18:30

Sreda: 10:00 - 20:00

Četrtek: 08:30 - 18:30

Petek: 10:00-14:00

Sobota, nedelja in prazniki: Zaprto

Premagovanje stresne urinske inkontinence z laserskim zdravljenjem

Stresna urinska inkontinenca je pogosta težava, ki prizadene tako ženske kot moške v različnih starostnih skupinah. Ta neprijetna motnja lahko bistveno vpliva na kakovost življenja posameznika, omejuje družabne dejavnosti in povzroča občutke sramu ter zmanjšuje samozavest. Srečno, tehnološki napredek v medicini ponuja inovativne rešitve, med katerimi izstopa lasersko zdravljenje z medicinskim aparatom FOTONA SP DYNAMIS.

Stresna urinska inkontinenca je stanje, pri katerem pride do nenamernega uhajanja urina ob vsakem fizičnem naporu ali pritisku na trebušne mišice, kot je kašljanje, kihanje, dvigovanje bremen ali celo smeh. Ta vrsta inkontinence je pogosto posledica oslabljenega ali poškodovanega mišičja in vezivnega tkiva v medeničnem predelu, ki ne morejo zadostno podpreti mehurja. Poleg fizičnega nelagodja lahko stresna urinska inkontinenca povzroči tudi čustvene stiske in socialno izolacijo.

FOTONA SP DYNAMIS je medicinski laser, ki se je izkazal kot izjemno učinkovit pri zdravljenju številnih dermatoloških in ginekoloških težav, vključno s stresno urinsko inkontinenco. Sistem deluje na principu ablacijske in koagulacijske terapije, kar omogoča ciljno delovanje na tkivo medeničnega dna. S pomočjo visoko intenzivnega laserskega žarka se doseže stimulacija proizvodnje kolagena in obnovo mišičnega tkiva ter vezivnega aparata.

  • Zdravljenje poteka brez potrebe po kirurških posegih ali invazivnih metodah, kar zmanjšuje tveganje za zaplete in skrajša čas okrevanja.
  • Laser omogoča natančno in ciljno terapijo, kar zagotavlja izjemne rezultate pri krepitev mišičnega tkiva in izboljšanje funkcije medeničnega dna.
  • Zdravljenje z FOTONO SP DYNAMIS je varno in zmanjšuje tveganje za pojav neželenih stranskih učinkov, ki so pogosti pri drugih terapevtskih možnostih.
  • Pacienti se lahko hitro vrnejo k svojim vsakodnevnim dejavnostim, saj je okrevanje po laserskem zdravljenju minimalno.
  • Z rednim izvajanjem terapij se doseže trajno izboljšanje simptomov stresne urinske inkontinence in povečanje kakovosti življenja posameznika.

Strsna urinska inkontinenca ni stanje, s katerim bi se bilo treba sprijazniti. Z naprednimi medicinskimi tehnologijami, kot je lasersko zdravljenje, je mogoče učinkovito obvladovati in zdraviti to neprijetno motnjo. V naši ambulanti smo predani zagotavljanju najnaprednejših terapevtskih možnosti, ki omogočajo našim pacientom ponovno pridobitev samozavesti in izboljšanje kakovosti življenja. Za več informacij in posvet se obrnite na nas, da skupaj poiščemo najboljšo rešitev za vaše potrebe. Terapije pri nas izvaja dr. med. Maja Merkun spec. ginekologije in porodništva.

AlfaMedico D.o.o. Povpraševanje

Premagovanje stresne urinske inkontinence z laserskim zdravljenjem