ZdravnikiCenikFaqO nasBlog

Ponedeljek : 08:30 - 18:30

Torek: 08:30 - 18:30

Sreda: 10:00 - 20:00

Četrtek: 08:30 - 18:30

Petek: 10:00-14:00

Sobota, nedelja in prazniki: Zaprto

Odstranjevanje žilnih sprememb – Žilice, kapilare, angiomi, hemangiomi…

ALFA MEDICO D.o.o._Kapilare, Rdečic

Opis posega

Lasersko odstranjevanje kapilar, rdečice in drugih žilic je napredna tehnika, namenjena odpravljanju vidnih žilnih nepravilnosti na koži, zagotavljajoč bolj enakomeren in jasen ten.

 

  • Kapilare: Majhne, razširjene žilice na površini kože, ki lahko povzročajo rdečico.
  • Rdečica: Splošno pordelost kože, ki jo povzročajo različni dejavniki, vključno s kapilarno razširjenostjo.
  • Teleangiektazije: Razširjene arteriole in venule, ki so lahko vidne kot tanke rdeče ali modre linije.
  • Spider Veins (Pajkove vene): Majhne razširjene venule, ki tvorijo mrežasto vzorec na površini kože.
  • Angiomi: Majhne rdeče ali vijolične izbokline na koži, ki so posledica razširjenih kapilar.
  • Hemangiomi: To so benigni tumorji, sestavljeni iz krvnih žil, ki lahko povzročijo izbokline ali rdeče madeže na koži. Laserski sistem Fotona SP Dynamis lahko cilja na hemangiome in zmanjša njihovo vidnost ter izboljša videz kože.
  • Rozacea: To je kronična kožna bolezen, ki povzroča rdečico, razširjene kapilare, in včasih izpuščaje na obrazu. S pomočjo natančnega usmerjanja laserske svetlobe lahko Fotona SP Dynamis pomaga zmanjšati rdečico, zožiti razširjene kapilare ter izboljšati splošno stanje kože pri posameznikih s rozaceo.

Opis postopka in okrevanje

Koža reagira na lasersko svetlobo s termično stimulacijo, kar spodbuja naravne procese regeneracije in obnove kože.Po posegu se lahko pojavi rahla rdečica in oteklina, ki pa običajno izginejo v nekaj urah ali dneh. Večina pacientov lahko nemudoma nadaljuje s svojimi vsakodnevnimi aktivnostmi.

Informacije

  • Učinkovitost: Lasersko odstranjevanje kapilar, rdečice in drugih žilic je učinkovita metoda za izboljšanje videza kože, saj zmanjšuje vidne žilne nepravilnosti ter zagotavlja bolj enakomeren in jasen ten. 
  • Trajanje posega: Posamezni poseg običajno traja od 5 do 30 minut, odvisno od obsega območja, ki se zdravi.
  • Število terapij: Za optimalne rezultate se običajno priporoča serija 2-6 terapij, ki se izvajajo v razmaku nekaj tednov med posameznimi sejami, odvisno od stanja kože in želenih rezultatov.

že od 40,00 €

Trajanje posega

5 - 30 min

Anastezija

Hlajenje

Okrevanje

Ni potrebno

Nazaj na delo

Takoj

Cenik

POSEG
CENA
Posamezno (pajkasti nevus)
40,00€
Manjše spremembe (angiomi)
30 - 50,00€
Večje spremembe (hemangiomi)
60 - 120,00€
Kapilare, rdečica - nos / lici / brada
100,00€
Kapilare, rdečica- obraz
200,00€
Kapilare, rdečica- obraz, vrat
230,00€
Kapilare, rdečica- obraz, vrat, dekolte
290,00€
Kapilare, vene - noge
250 - 450,00€
Rozacea
120 - 240,00€

Najbolj pogosta vprašanja posega ali terapije

Tu boste našli odgovore na številna vprašanja, ki jih naši obiskovalci pogosto postavljajo. Če imate vprašanje, ki ni zajeto tukaj, ne oklevajte in nas kontaktirajte. Z veseljem vam bomo pomagali!

Lasersko odstranjevanje žilnih sprememb je postopek, ki uporablja visoko usmerjeno svetlobo, imenovano laser, za uničenje razširjenih krvnih žil na površini kože. Ta tehnika je učinkovita pri zdravljenju različnih žilnih sprememb, kot so žilice, kapilare, angiomi in hemangiomi. Deluje tako, da laserski žarek cilja na hemoglobin v krvi v žilah, kar povzroči segrevanje in poškodbo stene žil. Posledično se žile zmanjšajo in postopoma izginejo.

Med možnimi stranskimi učinki laserskega odstranjevanja žilnih sprememb so rahla pordelost, oteklina ali občutljivost na mestu zdravljenja. Redkeje se lahko pojavijo tudi hiperpigmentacija (temnejša barva kože) ali hipopigmentacija (svetlejša barva kože), vendar so ti stranski učinki običajno začasni.

Okrevanje je običajno hitro. Po posegu lahko pride do rahle pordelosti ali otekline na mestu zdravljenja, vendar ta običajno mine v nekaj dneh. Pacientom običajno priporočamo, da se izogibajo izpostavljanju soncu in uporabljajo zaščitno kremo za sončenje na območju, ki je bilo zdravljeno.

Lasersko odstranjevanje lahko trajno zmanjša ali odstrani vidne žilne spremembe, vendar se lahko v nekaterih primerih spremembe ponovno pojavijo in zahtevajo ponovno zdravljenje. Pomembno je tudi upoštevati, da se lahko pojavijo nove žilne spremembe v prihodnosti, še posebej pri ljudeh s predispozicijo za razvoj teh težav.

Rezultati

AlfaMedico D.o.o. Povpraševanje

Odstranjevanje žilnih sprememb – Žilice, kapilare, angiomi, hemangiomi…