ZdravnikiCenikFaqO nasBlog

Ponedeljek : 08:30 - 18:30

Torek: 08:30 - 18:30

Sreda: 10:00 - 20:00

Četrtek: 08:30 - 18:30

Petek: 10:00-14:00

Sobota, nedelja in prazniki: Zaprto

FAQ

Alfa Medico D.o.o.  FAQ

Najbolj pogosta vprašanja

Tu boste našli odgovore na številna vprašanja, ki jih naši obiskovalci pogosto postavljajo. Če imate vprašanje, ki ni zajeto tukaj, ne oklevajte in nas kontaktirajte. Z veseljem vam bomo pomagali!

Naziv storitve
FAQ - storitve
FAQ - tehnologija

4D Fotona pomlajevanje

Okrevanje po 4D fotona laserskem pomlajevanju kože običajno ni tako dolgotrajno kot pri drugih vrstah laserskih posegov. Večina ljudi lahko pričakuje nekaj rdečine in otekline na obdelanih območjih, ki pa običajno minejo v nekaj dneh. Poleg tega je možno luščenje kože, ki pa se prav tako zaceli v nekaj dneh.

Fotona4D ® je 30-45 minutni neinvazivni laserski postopek, ki ne povzroča skoraj nobenih izpadov ali nelagodja in vam omogoča, da nadaljujete z vsakodnevnimi aktivnostmi kot običajno. Takojšnja svežina in zategnjenost obraza je vidna kmalu po tretmaju, polni učinek pa se pokaže postopoma v 2-3 mesecih. Pričakujemo lahko stalno izboljšanje do šest mesecev po zdravljenju.

 • MINIMALNI STRANSKI UČINKI, OKREVANJA.
 • BREZ IGEL ALI ANESTETIKA.
 • NALOŽBA V KAKOVOST KOŽE.
 • DOLGOTRAJNI REZULTATI.

To je vedno stvar posameznika. Večina pacientov opazi takojšnje rezultate z izboljšavami tonusa, teksture in napetosti, ki se začnejo kazati nekaj tednov po prvem zdravljenju. Pacienti običajno potrebujejo vsaj 3 do 5 terapij, da dosežejo rezultate, ki lahko trajajo od 6 do 12 mesecev ali dlje pri bolnikih, mlajših od 35 let.

Neinvazivno povečanje ustnic – brez injekcij. Laserska terapija s Fotono.

-Polnejše, bolj gladke ustnice.
-Spodbudi preoblikovanje kolagena.
-Sproži tvorjenje novega kolagena.
-Brez igel, brez potrebe po okrevanju.

Fotonin način SMOOTH® Er:YAG zagotavlja takojšen odziv, ki ga bodo pacienti opazili. Za razliko od polnil za injiciranje je postopek LipLase® neinvaziven in ne vsebuje umetnih sestavin, saj se pri pacientih v ustnicah razvije njihov lastni kolagen. Z več prilagojenimi prehodi je mogoče doseči značilnosti »idealnih ustnic«, na primer polnost, volumen, pravilno ravnovesje med zgornjo in spodnjo ustnico in izrazita obroba ustnic.

SmoothEye® je Fotonin novi,  neablativni način zdravljenja SMOOTH® za učvrstitev periokularnega predela in zmanjšanje videza periorbitalnih gub.

SmoothEye® bistveno učvrsti ohlapno in starajočo se kožo na vekah in periokularnem predelu, po njem pa je potrebnega malo ali nič okrevanja.

Po nekaj tretmajih se izboljšajo elastičnost kože, celotna struktura in volumen, gube pa so znatno zmanjšane.

Botulinum toksin – Botoks – Dysport®

Botox zdravi izrazne, mimične gube na obrazu ter jih gladi, da ustvari bolj spočit videz. Priljubljen je tudi kot preventivni ukrep proti staranju. Je botulinum toksin, tip A, ki se uporablja že desetletja.

Gre za prečiščen naravni protein, ki se uporablja pri zdravljenju migren, zaustavljanju mišičnih krčev in zmanjševanju pretiranega potenja. Botox je priljubljeno nekirurško zdravljenje, ki učinkovito odpravlja drobne linije in gubice ter traja približno 3 do 6 mesecev.

Glavni cilj zdravljenja z botulinum toksinom Dysport je zmanjšanje vidnosti gub in izraznih linij na obrazu ter doseganje naravnega in spočitega videza.

Tako moški kot ženske se kativno posložujejo glajenja gub z Dysportom. Naraščanje uporabe Botoxa po vsem svetu vsako leto še naprej ruši rekorde in mite –  še posebej pa je opazen porast moških pacientov, ki se odločajo za postopek in spoznavajo njegove fantastične koristi.

Botox je eden najenostavnejših in najhitrejših nekirurških tretmajev, ki so na voljo pacientom danes. Celoten postopek lahko izvedemo v manj kot 10 minutah, učinki pa se običajno začnejo kazati v približno 4-6 dneh. Večina pacientov ob injiciranju občuti rahlo pordelost, vendar ta običajno kmalu mine. O Eden od načinov za izogibanje nepotrebnim podplutbam je izogibanje uporabi redčilcev krvi, kot so vitamin E, aspirin.

Najpogostejši možni neželeni učinki vključujejo draženje nosu in grla, glavobol, bolečino na mestu injiciranja, reakcije kože na mestu injiciranja… Redki stranski učinki lahko vključujejo glavobole ali začasno oslabitev sosednjih mišic.

Dysport® obravnava gube in drobne linije, ki nastanejo zaradi ponavljajočih se mišičnih gibov. Ponavljajoči se mišični gibi povzročajo brazde v koži, ki se sčasoma poglobijo.

Dysport® se pogosto uporablja za boj proti:

 • Gubam med obrvmi.
 • Horizontalnim gubam na čelu.
 • Mimičnim, smejalnim gubam okoli oči.
 • Gubicam od kajenja okoli ust.
 • Linijam vratu.
 • Nasmehu, pri katerem so dlesni vidne – gummy smile.
 • in več.

Dr. Tea Jedlovcnik je prva ženska v Sloveniji s specializacijo plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije. Na svojem področju deluje že 25 let in ima bogate karierne izkušnje. Nudi izjemne rezultate in si prizadeva prilagoditi zdravljenje vsakemu pacientu glede na njihove edinstvene skrbi in želje.

Vsi botulinski toksini delujejo po istem mehanizmu: blokirajo sproščanje acetilholina (ACh) in preprečujejo krčenje mišic, da bi ohranili estetski učinek. Vendar pa odmerek Dysporta ni enak odmerku nobenega drugega botulinskega toksina in se ne more primerjati z odmerkom katerega koli drugega botulinskega toksina, ki ste ga morda že prej uporabljali.

Dermaceutic Dermocevtika

Dermalna polnila – Fillmed ART FILLER® in drugo

Za zmanjšanje tveganja za te zaplete je ključno izbrati izkušenega in usposobljenega plastičnega kirurga, ter upoštevati vsa navodila za pred in po postopku.

Če se odločite, da so polnila prava izbira za vas, je pomembno vedeti, da je aplikacija polnil medicinski postopek, ki zahteva veliko mero znanja in izkušenj.

Apliciranje polnil izven zdravstvenih ustanov je lahko izjemno nevarno. Za zaščito vašega zdravja nikoli ne bi smeli dovoliti apliciranja:

 • osebi brez ustrezne medicinske specializacije,
 • v kozmetičnem salonu,
 • na zabavi,
 • pri nekomu doma.

Rezultati, ki jih opazite, v veliki meri odvisijo od izkušenj osebe, ki izvaja ta postopek.

Polnila za obraz lahko povzročijo rahlo otekanje in včasih minimalno modrice. Oteklina običajno doseže vrhunec v prvih 24 urah. Nekaterih oteklina ne moti in nadaljujejo svoj dan kot običajno. Nekateri pacienti pa bodo doživeli blago otekanje še 7 do 10 dni. Oba učinka sta povsem normalna in se bosta kmalu umirila. Pacienti lahko po tretmajih nadaljujejo s normalnimi dejavnostmi, vključno z redno vadbo.

Po prejemu injekcij polnila imajo nekateri bolniki manjše, začasne neželene učinke na mestu injiciranja. Lahko se pojavijo:

 • Rdečina
 • Oteklina
 • Občutljivost
 • Modrice (včasih)

Ti neželeni učinki običajno izginejo v 7 do 14 dneh – če ne prej.

Resni neželeni učinki so verjetnejši, ko oseba, ki vbrizga polnilo, nima ustrezne medicinske izobrazbe in izkušenj.

Aplikacija dermalnih polnil je eden izmed najbolj varnih estetskih posegov.

Pa vendar, so možni tudi izjemno redki zapleti in eden najhujših je OKLUZIJA ŽILE. To se zgodi, ko polnilo nenamerno vstopi v krvno žilo in blokira pretok krvi. To lahko povzroči resne težave, kot so nekroza (odmiranje tkiva), izguba vida ali izguba funkcije organov.

Takojšnje ukrepanje je ključnega pomena za preprečitev trajnih poškodb in takšen zaplet lahko reši le specialist plastične in estetske kirurgije. 

Postopek običajno ne povzroča večje bolečine, saj se izvaja z uporabo lokalne anestezije ali anestetičnega mazila.

 • Hialuronska kislina: 4 do 12 mesecev (Fillmed)
 • Kalcijev hidroksiapatit: 6 mesecev do 12 mesecev (Radiesse)
 • Poli-L-laktična kislina: 1 do 3 leta (Sculptra)

Da bi dosegli naravne rezultate, mora imeti oseba, ki injicira polnilo, strokovno znanje o namestitvi polnila, kot naša dr. Jedlovčnik.

Vaši rezultati bodo videti bolj naravni s konzervativnim pristopom. Na primer, bolniki, ki imajo zelo tanke ustnice, ne bi smeli dobiti dramatično polnejših ustnic. Ustvarjanje polnejših ustnic pri teh pacientih bi lahko bilo zelo neprijetno, ker bi ustnice lahko začele spominjati na račji kljun.

Hialuronska polnila so običajno dobro tolerirana saj je hialuronska kislina telesu lastna snov – pravtako pa v naši ambulanti uporabljamo kvalitetna in priznana polnila – alergijske reakcije so izjemno redke.

 • Pred ukvarjanjem s telesno aktivnostjo počakajte do naslednjega dne.
 • Tri dni se izogibajte dotikanju obdelanega območja, razen če prejmete navodila za masažo območja.
 • Poli-L-laktična kislina, zahteva nežno masažo obdelanega predela – kar vam razloži plastična in estetska kirurginja pred aplikacijo.

DermEden Dermokozmetika

Dvig obrvi – Brow lift

Vsekakor je potreben posvet in pregled pri naši plastični kirurginji dr. Jedlovčnik. Če želite oblikovati bolj svež izraz na obrazu in se znebiti povešenosti obrvi se naročite na pogovor.

Večina pacientov se hitro vrne v vsakdanje življenje, pričakovati je minimalno nelagodje.

Da, dvig obrvi prinaša dolgotrajne rezultate, ki trajajo več let.

Minimalna bolečina je obvladljiva z analgetiki, ki jih predpiše kirurg.

Rezultati so opazni v nekaj tednih, dokončna preobrazba pa se pokaže v nekaj mesecih.

Dvig ustnic – Lip lift

Bolečina je običajno minimalna in obvladljiva z ustrezno zdravstveno oskrbo.

Rezultati so trajni, kar omogoča dolgotrajen učinek dvignjenih ustnic.

Večina pacientov se vrne k vsakdanjim dejavnostim v nekaj dneh, čeprav je potrebno upoštevati individualne značilnosti okrevanja.

Operativni lip lift omogoča dvigovanje in definiranje ustnic, kar prinaša naraven rezultat – dvignjenih ustnic.

Poseg je primeren za tiste, ki želijo poudariti svojo naravno lepoto ustnic.

Dvig zgornjih vek – Blefaroplastika

Vsekakor je potreben posvet in pregled pri dr. Jedlovčnik.Če želite osvežiti videz oči in se znebiti znakov staranja na zgornjih vekah se naročite na pogovor.

Večina pacientov se hitro vrne v običajne dejavnosti, pričakovati je minimalno nelagodje. 5 – 7 dni po posegu se odstranijo šivi. Podplutbe ter modrice so induvidualne.

Glavni cilji blefaroplastike zgornjih vek vključujejo odstranitev povešene kože, zmanjšanje vidnega staranja, izboljšanje vidnega polja ter ponovno pridobitev odprtega pogleda in bolj svežega videza.

Pacienti poročajo o minimalni bolečini, ki jo obvladujejo z blagimi analgetiki.

Primeren kandidat za blefaroplastiko zgornjih vek je običajno vsakdo, ki ima povešeno kožo ali izbočene maščobne blazine na zgornjih vekah, kar lahko vpliva na videz ali funkcionalnost oči.

Med postopkom kirurg naredi rez na naravni gubi zgornje veke, odstrani odvečno kožo, maščobo ali mišice po potrebi ter zapre rez s tankimi šivi.

Med postopkom se uporabi lokalna  anestezija, zato pacienti običajno ne čutijo bolečine.

Rezultati blefaroplastike zgornjih vek so običajno trajni.

Emerald Laser™ Zmanjševanje trdovratne maščobe

 • Hitrejši metabolizem.
 • Več energije.
 • Izboljšano delovanje maščobnih celic.
 • Izboljšana občutljivost na insulin.
 • Zmanjšanje tveganja za razvoj metaboličnega sindroma in sladkorne bolezni tipa 2.

To bo odvisno od pacienta in njegovega telesnega tipa ter od tega, kako hitro je njegovo telo sposobno predelati maščobo. Pri nekaterih bolnikih bodo rezultati z uporabo Emerald Laser™ vidni po nekaj tretmajih, tudi po prvem, pri drugih bodo rezultati vidni proti koncu cikla zdravljenja, saj bo njihovo telo potrebovalo več časa za predelavo maščobe.

 

Pri nas ne podajamo okvirnega števila terapij, saj gre pri razumevanju nekirurškega oblikovanja telesa za veliko več : vsako telo je drugačno, vsak posameznik živi drugačno življenje, vsaka ženska se bori s svojimi – drugačnimi hormoni  in vsak moški ima drugačen stres – zato je število terapij individualno.

Imamo veliko pacientov, ki so zadovoljni s 6 terapijami, v povprečju delamo 8-12 terapij, imamo pa tudi veliko pacientov katerim pomagamo pri večjih življenskih preobrazbah in delamo tudi več kot 20 terapij.

Ker vam Emerald Laser pomaga pri izgubi dejanske maščobe in ne vode, so rezultati dolgotrajni, če se med in po zdravljenju držite uravnotežene prehrane.
Na to – kaj naredimo sami doma in kaj delamo pa lahko vplivamo samo sami.

Emerald Laser™ je odličen za vse, ki želijo izgubiti nekaj centimetrov, moški ali ženske, in je edina naprava, ki dokazano zdravi ne le majhne maščobne obloge, celulit ampak tudi tiste z BMI 30+.

Že dolgo se promovira – zlasti podjetja, ki stojijo za alternativnimi tehnologijami za zmanjševanje maščob – da je uničevanje maščobnih celic prednost. Vendar pa obstajajo dokazi, ki potrjujejo, da se lahko maščobne celice, če so uničene, razmnožijo do 300-milijardkrat! Še pomembneje je, da so maščobne celice (adipociti) dejansko del endokrinega sistema in maščobo je treba obravnavati kot organ. Maščobne celice tvorijo ključni del tega sistema z uravnavanjem hranilnih snovi in ​​sproščanjem hormonov, ki vplivajo na stvari, kot so naš krvni tlak, delovanje ščitnice in celo reprodukcija. Adipociti s preveč maščobe niso dobra stvar. Vendar pa se po zdravljenju z laserjem Emerald te celice vrnejo v vitke zdrave adipocite, kar nato povzroči pravilne signale v možgane. Še bolj neverjetno pa je, da to sproži tudi komunikacijsko kaskado skozi maščobni organ, zaradi česar druge maščobne celice reagirajo na podoben način; sprostitev njihove vsebnosti maščobe ter vrnitev v zdravo stanje in normaliziran hormonski odziv.

Centimetri se ne prodajajo. Saj so naša telesa tako različna. nekdo ima za izgubiti par centimetrov – nekdo pa več 10.

V študijah kliničnega preskušanja se v 4 tednih v povprečju izgubi cca 15 cm. Vendar se  posamezni rezultati z uporabo Emerald Laser™ razlikujejo.

Ne. Ni znanih in/ali objavljenih neželenih učinkov laserske terapije z nizko stopnjo.

Njegova ključna tarča je encim, imenovan citokrom c-oksidaza, ki je pomemben proteinski kompleks v mitohondrijih celic. Ko laserska svetloba vstopi v celice, pride do prenosa elektromagnetne energije, kar aktivira citokrom C. To povzroči povečano celično aktivnost, vključno z aktivacijo adenozin trifosfata (ATP), reaktivnih kisikovih vrst (ROS) in prostega dušikovega oksida (NO).

ATP spodbuja celične procese, krepi imunski odziv in pospešuje celjenje ran.

Modulacija ROS aktivira proizvodnjo specifičnih proteinov, ki vplivajo na popravilo in celjenje na celični ravni.

NO širi krvne žile, s čimer izboljšuje cirkulacijo, povečuje dovod kisika in zmanjšuje vnetje. Prav tako okrepi delovanje imunskih celic.

Največ dvakrat na teden, vendar mora biti med dnevi najmanj 48 ur.

 • Dnevno pijte veliko vode; vsaj 2 litra vsakih 24 ur. To bo podprlo vaš limfni sistem pri izkoreninjenju maščobe.
 • Poskusite se izogibati alkoholu med fazo zdravljenja ali ga zmanjšati, saj alkohol upočasni delovanje telesa za 72 ur.
 • Zmanjšajte vnos kofeina – vsi tisti, ki popijete 1L+. Kofein vpliva na sposobnost ledvic, da predelajo sproščeno maščobo.
 • Če živite neaktiven in sedeč način življenja, morate dnevno hoditi vsaj 30 minut – to bo pomagalo vašemu limfnemu sistemu pri čiščenju maščob.

Fotopomlajevanje Stellar

Takoj po zdravljenju se lahko pojavi nekaj rdečice, odvisno od vaših prilagojenih nastavitev zdravljenja. Rdečica običajno izgine v nekaj urah. V večini primerov se lahko ličila nanesejo takoj in nadaljujejo z dnevnimi aktivnostmi še isti dan. Svetujemo vam, da se 14 dni po tretmaju izogibate neposrednemu soncu in nanesete kremo za sončenje.

IPL zdravljenja niso primerna za vsakogar in lahko predstavljajo določena tveganja. IPL ni primeren, če imate aktivne okužbe, virusne, glivične ali bakterijske bolezni, vnetna stanja kože ali kožnega raka. Tveganja lahko vključujejo: rdečico, oteklino, brazgotinjenje ali spremembo pigmentacije. Preden izberete to zdravljenje, se posvetujte s svojim zdravnikom.

Frakcijsko ablativno pomlajevanje – Fotona

Frakcijsko ablativno pomlajevanje je postopek, ki uporablja lasersko tehnologijo za odstranjevanje zgornjih plasti kože in spodbujanje nastajanja nove, bolj zdrave kože.

Po postopku lahko opazite izboljšano teksturo kože, zmanjšanje gub in madežev ter bolj enakomeren ten kože.

Okrevanje je odvisno od intenzivnosti postopka, vendar običajno traja od nekaj dni do dobrega tedna. V tem času se lahko pojavi rdečina, luščenje kože in oteklina.

Rezultati se lahko razlikujejo od osebe do osebe, vendar lahko rezultati trajajo od nekaj mesecev do več let, odvisno od skrbi za kožo in drugih dejavnikov. Redno vzdrževanje s kozmetičnimi postopki lahko podaljša učinke.

Frakcijsko neablativno pomlajevanje in obnova kože – ResurFX™

Med postopkom frakcijskega neablativnega laserskega pomlajevanja se laserska energija usmeri v kožo, kjer ustvari mikroskopske poškodbe, s čimer spodbudi naravni proces obnavljanja kože. To povečuje proizvodnjo kolagena in površinsko obnavlja kožo, ne da bi pri tem odstranil zgornji sloj kože.

Rezultati frakcijskega neablativnega laserskega pomlajevanja vključujejo izboljšanje teksture kože, zmanjšanje gub in drobnih linij ter zmanjšanje pigmentacije. Koža postane bolj napeta, sijoča in enakomerna.

Okrevanje po frakcijskem neablativnem laserskem pomlajevanju je običajno hitro. Pacienti lahko občutijo blago pordelost, oteklino, ki lahko traja nekaj dni do enega tedna. Večina ljudi se lahko vrne v običajne dnevne dejavnosti takoj po postopku.

Frakcijsko neablativno lasersko pomlajevanje je primeren za ljudi, ki imajo fine linije, gube, neenakomerno teksturo kože, pigmentne nepravilnosti ali druge znake staranja. Primerni kandidati so običajno zdravi posamezniki s fototipom kože I-IV.

Med možne neželene učinke frakcijskega neablativnega laserskega pomlajevanja spadajo blaga pordelost, oteklina, začasno povečanje občutljivosti kože ter redkeje spremembe pigmentacije. Ti neželeni učinki običajno minejo v nekaj dneh do tednov po postopku.

Trajanje učinkov frakcijskega neablativnega laserskega pomlajevanja je odvisno od posameznika in njegovega življenjskega sloga. Običajno se rezultati ohranjajo od šest mesecev do več let, pri čemer se priporoča periodično vzdrževanje tretmajev za optimalne rezultate (1-2x na leto).

Prednosti frakcijskega neablativnega laserskega pomlajevanja vključujejo manjšo invazivnost, hitrejše okrevanje in enako učinkovite rezultate pri zmanjšanju znakov staranja kože, kot so fine linije, gube in pigmentne nepravilnosti, brez potrebe po odstranitvi zgornje plasti kože.

Izboljšanje brazgotin

Jalupro Super Hydro – Biorevitalizacija

Jalupro Super Hydro je injekcijski tretma, ki vsebuje hialuronsko kislino in aminokisline. Deluje tako, da globinsko hidrira kožo, spodbuja tvorbo kolagena in izboljšuje njeno elastičnost.

Po tretmaju Jalupro Super Hydro lahko pričakujete bolj hidrirano, napeto in mladostno kožo. Opazili boste lahko tudi izboljšanje v teksturi kože in zmanjšanje drobnih linij ter gubic.

Tretma Jalupro Super Hydro je primeren za vse, ki želijo izboljšati hidracijo kože, zmanjšati znake staranja ter obnoviti in osvežiti svoj videz.

Za optimalne rezultate se običajno priporoča serija tretmajev, ki običajno obsega 2 do 3 tretmaje v razmaku nekaj tednov. Nato se lahko opravijo vzdrževalni tretmaji po potrebi.

Trajanje rezultatov je odvisno od posameznika, vendar običajno traja od šest mesecev do enega leta. Redni vzdrževalni tretmaji lahko podaljšajo učinek.

Kemični pilingi – Dermaceutic

INDIKACIJE: mastna in aknasta koža, razširjene pore,
odvečni sebum, neenakomeren ten kože.

PREDNOSTI ZA KOŽO: Čisti povrhnjico, poživi polt, regulira izločanje loja, zoža pore.

INDIKACIJE: blage akne, keratoza pilaris, površinske pigmentacije, nepravilna tekstura kože.

PREDNOSTI ZA KOŽO: izboljša teksturo kože, oža pore, izboljša stanje keratoze pilaris s pomočjo piling učinka, pospešuje proizvodnjo kolagena, izboljša videz drobnih linij in gub, posvetli površinske pigmentacije.

 

INDIKACIJE: blage akne,  epidermalna melazma, post inflamantorne hiperpigmentacije, sončne in starostne pigmentacije, hiperkatoza.

PREDNOSTI ZA KOŽO: posvetli  epidermalno melazmo, odpravlja povnetne pigmentacije, posvetli pigmentne madeže in madeže po aknah, izboljša simptome aken,  teksturo kože, blago fotostaranje & neravno teksturo kože , zoža pore in zmanjša izločanje sebuma.

INDIKACIJE: dermalna melazma, sončne in starostne pigmentacije, PIH.

PREDNOSTI ZA KOŽO: posvetli melazmo in pigmente lise, izenači ten kože, dokazano deluje na vse mehanizme pigmentacije, izboljša sijaj kože in posvetli kožo.

INDIKACIJE: sončne in starostne pigmentacije, aktinična keratoza, brazgotine po aknah, elastoza, fine linije in gube.

PREDNOSTI ZA KOŽO: Spodbuja odstranjevanje brazgotin po aknah, odpravlja izrazite pigmentne lezije, odpravlja lezije aktinične keratoze, spodbuja nastanek novega kolagena in elastina, izboljša videz gub in povešene kože.

Dermaceutic je bil ustanovljen leta 2002 na podlagi prepričanja, da je vsaka koža inteligentna in da s pomočjo znanosti povečujemo njene naravne moči. Skupaj z več kot 30.000 strokovnjaki  dvigujejo standarde nege kože za doseganje hitrih in vidnih rezultatov ter razvijamo široko paleto visoko kakovostnih in učinkovitih produktov izdelanih v Franciji. Za hitre in učinkovite rezultate uporabljajo le znanstveno podprte raziskave za spodbujanje naravnih moči kože.

Korekcija vdrtih prsnih bradavic

Vdrtost prsnih bradavic je lahko posledica različnih dejavnikov, vključno z genetiko, razvojnimi anomalijami, poškodbami ali prekomernim pritiskom na prsi.

Postopek običajno vključuje majhen kirurški rez okoli ali v bližini bradavice, nato pa kirurg preoblikuje tkivo pod bradavico, da jo dvigne in izravna.

Bolečina je odvisna od posameznika, vendar je običajno obvladljiva s protibolečinskimi zdravili. Po posegu lahko pride do nekaj nelagodja, ki se običajno zmanjša v nekaj dneh.

Večina pacientov se lahko vrne k vsakodnevnim aktivnostim v nekaj dneh do tednov po posegu, odvisno od individualnega okrevanja.

Laserska Labioplastika

Hitro okrevanje je značilno za lasersko labioplastiko, saj je področje sramnih ustnic dobro prekrvljeno.

 • Po posegu priporočamo nekajdnevni počitek in zmanjšano aktivnost, preden se vrnemo k običajnim vsakodnevnim dejavnostim.
 • Lažje športne dejavnosti so mogoče že po enem tednu ali desetih dneh, medtem ko odsvetujemo intenzivnejše športne aktivnosti za približno tri tedne.
 • Brazgotine po posegu so na tem občutljivem predelu zelo neopazne in se sčasoma zbledijo ter postanejo skoraj nevidne.
 • Po korekciji so spolni odnosi običajno bolj udobni, vendar jih odsvetujemo za približno tri tedne po operaciji.

Varno do 6 tednov po posegu. Do takrat brazgotine morda niso dovolj močne in lahko pride do poškodb. Enako priporočilo velja za šport, kolesarjenje, tek, jahanje in podobno. Omejitve veljajo tudi za uvajanje menstrualnih tamponov.

Lasersko odstranjevanje dlak

Komu je namenjen?

 • Z laserjem se lahko zdravijo moški in ženske, starejši od 18 let in mlajši s soglasjem staršev
 • Z aparatom Primelase lahko zdravimo tudi temnejšo kožo, saj obstaja možnost izvajanja tretmaja na dva načina (statični način in dinamični način). Način Dinamic omogoča zdravljenje temne kože brez posledic zanjo.

Kako poteka?

 • Interval med tretmaji je odvisen od regije, ki jo zdravimo. Na primer, na obrazu je potreben razmik 3 do 6 tednov, na telesu pa 6-8 tednovNoge in roke lahko zdravite do vsakih 10 tednov.  Čas samega tretmaja kratek in odvisen od površine, ki jo tretiramo, lahko pa na primer celotno telo obdelamo v 90 minutah.

Primelase se lahko izvaja pri vseh tipih kože in tekom celega leta – tudi poleti; saj je zanesljiva pri temnejših tipih kože in tudi pri porjaveli koži. Primelase je zelo učinkovit tudi pri preostalih dlačicah, predvsem pri tanjših, ki se jih mnogi drugi laserski tretmaji ne morejo znebiti.

Posebne priprave niso nujno potrebne in pred izvedbo terapij vam bodo naše medicinske terapevtke svetovale. Ker laser ne loči dlačic nad površino kože od dlačic pod njo, torej dlak, ki jih želimo poškodovati, je priporočljivo, da se pred tretmajem obrijemo, da zmanjšamo morebitne površinske opekline.

Na splošno se morate izogibati neposrednemu izpostavljanju soncu teden dni pred tretmajem in se prav tako izogibati puljenju, voskanju, elektrolizi in kateri koli drugi metodi odstranjevanja dlak.

Na začetku terapij medicinske terapevtke pregledajo področje, ki ga nameravate zdraviti, da bi se prepričali o njegovi celovitosti in stanju, poleg tega pa vam bo zastavil vprašanja, ki vam bodo pomagala jasno prepoznati vaš pravi tip kože, kar je zelo pomembno za izbiro ne le učinkovitih parametrov, ampak tudi zanesljivosti. Ko so parametri izbrani, testiramo majhno površino, da preverimo pravilen odziv, nato pa nadaljujemo s celotno površino, ki jo je treba zdraviti. Za popoln stik s kožo se nanese tanek sloj brezbarvnega ultrazvočnega gela.

Glede na več dejavnikov, kot so tip kože, barva las, gostota las, prva terapija ali naslednje lahko izbiramo različne možnosti “barve” diode ali valovne dolžine, parametre, ki jih je treba uporabiti, in statično ali dinamično modalnost. Tudi če se te možnosti lahko razlikujejo med terapijami ali med različnimi področji, ki jih je treba zdraviti, so vse izbrane tako, da so najbolj zanesljive in učinkovite za vas.

Odstranjevanje dlak z  Primelase ne bi smelo biti boleče, čeprav lahko nekateri bolniki občutijo nelagodje, povezano s toploto, ki jo povzroči interakcija laserja s tkivom, ali zaradi hlajenja, ki se uporablja za zaščito površine kože.

Bolj se čuti tretiranje blond ali tanjših dlačic.

Naše medicinske terapevtke bodo med celotno terapijo skupaj z vami preverjale vaše udobje in po potrebi prilagodile parametre, da zagotovi vaše popolno zadovoljstvo in najboljše rezultate.

Ni posebne nege po zdravljenju, ki bi jo morali upoštevati, razen izogibanja neposrednemu izpostavljanju tretiranega področja soncu nekaj dni po zdravljenju, izogibajte se uporabi losjonov za samoporjavitev, saj lahko povzročijo draženje kože in obarvanost kože ter prekomerno izpostavljenost toploti. Odsvetovane so vroče kopeli, savne, še nekaj dni po zdravljenju.

Naše medicinske terapevtke vam bodo podrobno povedale, kaj lahko in česa ne smete nanesti na tretirano področje.

Primelase, tako kot drugi tretmaji laserskega odstranjevanja dlak, deluje tako, da uniči le odstotek dejanskih dlak. Dlake v naših telesih rastejo različno hitro in v danem trenutku imamo dlake na različnih stopnjah rasti na istem območju, Primelase cilja na dlake v aktivni ali anageni fazi, kar pomeni, da bodo med sejo odstranjene samo dlake v tej fazi. V naslednji seji bo odstranjen drugačen odstotek las v tej fazi. Samo z več tretmaji lahko zagotovite vidno zmanjšanje dlak.

Pogostost sej je odvisna od dejavnikov, kot so začetne terapije ali naslednje, predelov, ki jih zdravimo, saj dlake na različnih predelih rastejo z različno hitrostjo itd. Praviloma je treba prve 3 terapije opraviti v 2 mesecih, 4. in 5. terapije enkrat na mesec in nato vsake 3 mesece, da pustimo čas, da preostale dlake zrastejo.

Primelase progresivno trajno odstrani aktivne folikle (lasje v anageni fazi rasti) z zaporednimi sejami. V določenih obdobjih obstaja več dejavnikov, ki lahko aktivirajo trenutno neaktivne folikle. Med temi dejavniki je na primer mogoče najti hormonske spremembe.

Lasersko odstranjevanje tetovaž

Pacienti občutijo nekaj nelagodja med postopkom, podobno kot občutek rahlega pikčenja ali segrevanja kože, vendar je večina bolečine obvladljiva.

Vedno upamo, da najmanj. Število potrebnih terapij je odvisno od različnih dejavnikov, vključno z velikostjo, barvo in starostjo tetovaže ali permanentnega makeupa, pa tudi odziva posameznika na zdravljenje.

Med možnimi neželenimi učinki so lahko rahla oteklina, rdečina, bolečina ali začasne spremembe barve kože, vendar so običajno blagi in začasni.

Ob pravilnem izvajanju je lasersko odstranjevanje varno, vendar se pred posegom posvetujte s strokovnjakom za estetsko medicino, če imate kakršne koli pomisleke.

Lasersko pomlajevanje nožnice, sindrom ohlapne nožnice IntimaLase®

 1. Ženske, ki gredo skozi fazo menopavze in imajo suho nožnico ter občutijo bolečino med spolnim odnosom (zaradi suhosti).
 2. Ženske, ki trpijo zaradi urinske inkontinence.
 3. Ženske, ki trpijo zaradi ponavljajočih se vaginalnih okužb.
 4. Ženske, ki so bile podvržene histerektomiji in imajo simptome, podobne menopavzi, in zaradi drugih zdravstvenih razlogov ne morejo prejeti hormonske terapije.
 5. Ženske, ki se ne odločijo za hormonsko terapijo za zdravljenje suhe nožnice.
 6. ….

Čeprav je izboljšanje simptomov običajno opaziti že nekaj dni po posegu, se optimalni rezultati začnejo kazati mesec do šest tednov po začetnih tretmajih, saj so učinki posledica tvorbe novega kolagena v tretiranem tkivu.

Da, ženske v menopavzi lahko prejemajo zdravljenje. V primeru hude suhosti in razdraženosti je priporočljivo najprej začeti s tretmajem RenovaLase®, ki je bil posebej razvit za zdravljenje simptomov genitourinarnega sindroma menopavze. Temu lahko nato po potrebi sledi zdravljenje stresne urinske inkontinence ali prolapsa.

Standardno se izvajajo dva do trije posegi v 4-6 tedenskih presledkih in dosegajo optimalne rezultate. Vendar pa lahko nekateri bolniki potrebujejo dodatno zdravljenje.

Naša ginekologinja dr. Merkun bo ocenila vaše simptome in odziv vašega telesa na zdravljenje ter vam svetovala, kdaj in kako pogosti naj bodo naslednji tretmaji.

To ne more biti tako, saj tretma povzroči le rahlo krčenje obstoječega kolagena in stimulacijo proizvodnje naravnega kolagena, ki omogoča regeneracijo v predkondicijsko stanje.

V zvezi s postopkom niso poročali o resnih stranskih učinkih. Večina žensk bo nekaj dni občutila blago otekanje in nelagodje. Številne klinične študije so dokazale varnost postopkov Fotona SMOOTH ® . Več o objavljenih kliničnih raziskavah si lahko preberete tukaj .

Lasersko zdravljenje aken

Obstaja več vrst laserjev, ki se uporabljajo za zdravljenje aken, vključno z Nd: YAG laserji, IPL (intenzivna pulzna svetloba) laserji in frakcijskimi laserji. Vsak laser ima svoje prednosti in lahko cilja na različne vidike aken, kot so bakterije, vnetje ali brazgotine.

Med postopkom se lahko uporabi lokalna anestezija ali hladilni sistem, ki pomaga zmanjšati nelagodje. Večina ljudi poroča o rahlem nelagodju med postopkom, ki ga večinoma opišejo kot prenašljivo.

Vidni rezultati se običajno začnejo kazati v nekaj dneh po posegu, vendar lahko traja nekaj tednov, da se koža popolnoma zaceli in rezultati postanejo povsem očitni. Po več sejah lahko opazite znatno izboljšanje stanja kože, manjšo vnetje in zmanjšanje števila aken.

Lasersko zdravljenje aken lahko zmanjša pojav aken in izboljša stanje kože, vendar se lahko v nekaterih primerih akne ponovno pojavijo. Redno vzdrževanje z ustreznimi negovalnimi postopki in sledenje navodilom dermatologa lahko pripomore k dolgoročnim pozitivnim rezultatom.

Lifting in contour obraza Venus Legacy

Medicinski karbonski piling

Na kožo se najprej nanese tanka plast karbonskega gela, ki absorbira svetlobo. Nato se z laserskim žarkom ciljno deluje na gel, kar povzroči mikrotermalno poškodbo kože in spodbudi obnovo kožnih celic.

Po prvem tretmaju boste presenečeni nad takojšnjo “posvetlitvijo” vaše kože. Koža bo občutno obnovljena, mehka in gladka. Opazili boste zmanjšanje odprtih por, zmanjšano proizvodnjo olja ter izboljšanje nepravilnosti. Ogljikov piling je izjemno učinkovit pri izboljšanju neenakomerne barve kože, zamašeni koži in pigmentacijah, ki se lahko razvije zaradi različnih vzrokov, vključno s poškodbami zaradi sonca, vnetjem, hormonskimi spremembami, aknami in reakcijo na nekatera zdravila.

Gre za neinvaziven in praktično neboleč postopek – brez posebnega okrevanja.

Po postopku je priporočljivo uporabljati vlažilne kreme in se izogibati izpostavljenosti soncu ter uporabljati zaščito pred soncem.

Microneedling z infuzijo serumov

Poleg mikroiglic naprava omogoča tudi hkratno vnašanje visoko koncentriranih serumov v kožo. To omogoča, da se aktivne sestavine serumov dostavijo neposredno v globlje plasti kože, kjer lahko najbolje delujejo.

 • Povečuje hidracijo kože.
 • Izboljšuje teksturo kože.
 • Zmanjšuje videz gubic in drobnih linij.
 • Zmanjšuje pigmentacijo in madeže.
 • Spodbuja proizvodnjo kolagena.
 • Povečuje učinkovitost seruma z neposredno dostavo aktivnih sestavin v kožo.

Po postopku lahko pride do blage rdečice in občutka draženja kože, kar običajno mine v nekaj urah do dneva ali dveh. Po postopku je pomembno upoštevati navodila strokovnjaka za nego kože, da se zmanjša tveganje za neželene učinke.

Serumi vsebujejo različne aktivne sestavine, ki pomagajo izboljšati različne vidike kože, kot so hidracija, zmanjševanje gubic, izenačenje tena kože, zmanjševanje pigmentacije in še več. Njihova kombinacija z mikroiglicami omogoča, da se aktivne sestavine seruma neposredno dostavijo v globoke plasti kože, kjer lahko najbolje delujejo.

 

 

Naprava je prilagodljiva in omogoča prilagajanje globine mikroiglic ter izbiro serumov glede na individualne potrebe pacienta. To omogoča, da se postopek prilagodi specifičnim težavam s kožo in ciljem zdravljenja posameznika.

Naprava je zasnovana tako, da zagotavlja varnost pacienta med postopkom. Mikroiglice so običajno izdelane iz medicinskega nerjavečega jekla, kar zagotavlja sterilnost in minimalno tveganje za okužbo.

V primerjavi z drugimi mikroigličnimi postopki je okrevanje po Dermafrac Platform običajno hitrejše in manj invazivno. Ker se serumi vnašajo neposredno v kožo, je tudi bolj ciljno usmerjen postopek, kar omogoča boljše rezultate za posameznika. Poleg tega je Dermafrac Platform primeren za večino tipov kože in ne zahteva dolgotrajnega okrevanja, kar ga naredi priljubljenega med tistimi, ki želijo izboljšati videz svoje kože brez dolgotrajnih motenj svojega dnevnega življenja.

 1. Hidracija: Pomembno je, da ohranite kožo dobro hidrirano po postopku. Uporabljajte nežne vlažilce, ki bodo pomagali obnoviti in ohraniti vlažnost kože.
 2. Izogibanje soncu: Po postopku se izogibajte izpostavljanju soncu, saj lahko sončna svetloba draži kožo in povzroči neželene reakcije. Če je izpostavljanje soncu neizogibno, uporabljajte kakovosten sončni zaščitni faktor.
 3. Izogibanje agresivnim izdelkom: Po postopku se izogibajte uporabi agresivnih izdelkov za nego kože, ki vsebujejo močne kemikalije ali abrazivne sestavine. To lahko draži kožo in podaljša okrevanje.
 4. Nežna nega kože: Med okrevanjem se izogibajte drgnjenju ali vlečenju kože ter uporabljajte nežne izdelke za čiščenje in nego kože.

Mikrodermoabrazija – Globinsko čiščenje kože

Mikrodermoabrazija je ena izmed najbolj priljubljenih neinvazivnih kozmetičnih postopkov, ki se uporablja za izboljšanje videza kože obraza. Ta postopek se izvaja z uporabo specializirane naprave, ki nežno odstranjuje zgornji sloj kože, ki je običajno sestavljen iz odmrlih kožnih celic. Znan je po svojih številnih koristih, med katerimi so zmanjšanje gub, izboljšanje teksture in tone kože, zmanjšanje pore ter spodbujanje obnove kože. Predvsem pa je pomembna za čiščenje kože!

 • Izboljša teksturo kože.
 • Zmanjšuje pore.
 • Zmanjšuje videz gubic in drobnih linij.
 • Pomaga pri odstranjevanju madežev in pigmentacije.
 • Spodbuja regeneracijo kože.
 • Povečuje absorpcijo izdelkov za nego kože.

Globinsko čiščenje kože je ključnega pomena za ohranjanje zdrave kože, saj pomaga ohranjati njeno čisto in jasno teksturo, hkrati pa preprečuje nastanek različnih kožnih težav, kot so akne, nepravilnosti in dolgočasen ten kože. S postopkom mikrodermoabrazije se odstranijo odmrle kožne celice, ki bi sicer lahko zamašile pore in povzročile nastanek aken ter neenakomeren ton kože. To prispeva k bolj gladki, enakomerni in sijoči koži.

Poleg odstranjevanja odmrlih kožnih celic mikrodermoabrazija spodbuja tudi celično obnovo in proizvodnjo kolagena. Kolagen je pomembna beljakovina, ki jo proizvajajo celice kože in je odgovorna za njeno čvrstost, elastičnost in mladosten videz. S starostjo se proizvodnja kolagena zmanjšuje, kar lahko vodi v izgubo čvrstosti in elastičnosti kože ter pojav gub in izgubo volumna. Z rednim izvajanjem mikrodermoabrazije se spodbuja proizvodnjo kolagena, kar lahko zmanjša videz gub, poveča čvrstost kože in izboljša njen ton.

Poleg tega lahko mikrodermoabrazija pomaga zmanjšati videz razširjenih por, saj odstranjuje nabore in odvečno olje, ki lahko prispevajo k njihovemu videzu. To lahko pripomore k bolj enakomerni in čisti teksturi kože, kar prispeva k boljšemu videzu in samozavesti posameznika.

Število terapij mikrodermoabrazije, ki jih potrebujete, je odvisno od vaših individualnih ciljev in stanja kože. Običajno se priporoča več postopkov v rednih intervalih, na primer enkrat na mesec ali vsakih nekaj tednov, da se dosežejo želeni rezultati.

Priporočljivo je, da se mikrodermoabrazija izvaja v rednih intervalih, odvisno od potreb kože in ciljev zdravljenja. Za vzdrževanje rezultatov se lahko postopek izvaja enkrat mesečno ali na vsake tri do štiri tedne.

Mikrodermoabrazija je običajno primerna za večino tipov kože, vendar se lahko pri nekaterih ljudeh, zlasti pri tistih s posebej občutljivo kožo ali stanji, kot je rosacea, ne priporoča. Preden se odločite za postopek, se posvetujte s strokovnjakom za nego kože, da ugotovite, ali je mikrodermoabrazija primerna za vas.

Kljub temu da je mikrodermoabrazija relativno varna, lahko pri nekaterih ljudeh povzroči neželene učinke, kot so rdečina, pordelost, luščenje kože, suhost ali občutek tesnosti kože. Ti neželeni učinki običajno minejo v nekaj dneh. Pomembno je upoštevati navodila strokovnjaka za nego kože po postopku, da se zmanjša tveganje za neželene učinke.

Nucleofill Soft Eye- Biorevitalizacija

Nukleofil je polinukleotid. To pomeni, da deluje kot celična signalna molekula. Spodbujanje kožnih celic, da proizvedejo več kolagena, postanejo bolj kontraktilne in pritegnejo vodo na to področje. To pomeni, da je koža dvignjena, navlažena in napeta.

Glavna sestavina tega tretmaja, polinukleotidi, so naravnega izvora, kar praktično izključuje tveganje za alergije. Polinukleotidi povečajo elastičnost kože in spodbujajo proizvodnjo kolagena, hkrati pa globoko hidrirajo ciljno področje.

Tretma je namenjen vsem ljudem, ki opažajo izgubo elastičnosti in znake staranja, pa tudi tistim, ki imajo težave z ustrezno navlaženostjo kože. Tretma se lahko uporablja ne glede na spol, starost in tip kože.

S tretmajem Nucleofill se koža uvede v proces biostimulacije. S tem se začne proces regeneracije, koža pa postane gostejša in čvrstejša. Antioksidativni in vlažilni učinek jo naredita vidno pomlajeno. Drobne gubice se zmanjšajo, koža postane sijoča ​​in enakomerne barve.

Običajno blaga stopnja otekline, ki lahko traja približno 24 ur. Pri uporabi zdravila Nucelofil niso poročali o primerih okluzije.

Učinki so vidni že po prvem tretmaju, vendar je priporočljiva cela serija. Najpogosteje se izvedejo 2-3 tretmaji v razmaku 2-3 tednov.

Rezultati trajajo približno 6-9 mesecev. Za ohranitev učinkov je priporočljivo izvesti eno vzdrževalno zdravljenje vsakih dvanajst mesecev.

Polnilo s hialuronsko kislino je namenjeno zapolnitvi morebitnih tkivnih defektov. Po drugi strani pa Nucleofill Soft Eyes spodbuja regeneracijo poškodovanih tkiv, kar ima za posledico zelo naraven, nemoten učinek obnove kože.

Oblikovanje telesa Venus Legacy 4D

 • Aktivno vnetje in/ali okužba okoli območja zdravljenja.
 • Aktivno rakavo obolenje.
 • Degenerativna nevrološka bolezen ali katera koli druga bolezen okoli območja zdravljenja, ki se spodbuja s toploto (npr. herpes).
 • Srčni spodbujevalnik.
 • Kovinski vsadki (izključno zobni) na ali okoli območja zdravljenja.
 • Neobvladana  motnja ščitnice.
 • Krčne žile.
 • Nosečnost ali izvajanje postopkov IVF.
 • Avtoimunske bolezni, povezane s kožo.
 • Silikonski vsadki in/ali polnila na predelu.

Pred svojim obiskom očistite kožo. Pred sejo terapije ne nanašajte losjonov, krem, samoporjavitvenih izdelkov ali ličil na območje, ki se ga bo zdravilo.

Ni okrevanja. Območje zdravljenja se lahko takoj pojavlja nekoliko rdeče in občutljivo na dotik, vendar se te občutke razrešijo v eni do dveh urah po terapiji.

Pri nas ne podajamo okvirnega števila terapij, saj gre pri razumevanju nekirurškega oblikovanja telesa za veliko več : vsako telo je drugačno, vsak posameznik živi drugačno življenje, vsaka ženska se bori s svojimi hormoni – zato je število terapij individualno. Imamo veliko pacientov, ki so zadovoljni s 6 terapijami, v povprečju delamo 8-12 terapij, imamo pa tudi veliko pacientov katerim pomagamo pri korakanju v boljše počutje in posledično tudi preoblikujemo telo in delamo več kot 20 terapij.

Po zadnjem zdravljenju boste še tri do štiri mesece opazili izboljšanje.

Rezultati Venus Legacy so poltrajni. To pomeni, da se boste z doseženimi rezultati le postarali, namesto da bi vaši rezultati izzveneli – torej, procesa staranja ne ustavi noben aparat.

Dobra rutina nege kože, telesna vadba, vsakodnevno uživanje zadostne količine tekočine vam lahko pomaga ohraniti rezultate dlje. Vzdrževanje pa je zaželeno pri vseh, ki se želite v svojem telesu počutiti najboljše – vsak dan. 

Odstranjevanje benignih sprememb – Fibromi, keratoze, ksantelazma, starostne pege…

Okrevanje je običajno hitro. Po posegu lahko pride do rahlega pordelosti ali otekline na območju, kjer je bila sprememba odstranjena, vendar ta običajno mine v nekaj dneh.

Trajanje postopka je odvisno od števila in velikosti sprememb, ki jih je treba odstraniti, vendar je običajno relativno hitro in lahko traja od nekaj minut do pol ure.

Vidni rezultati se običajno začnejo kazati v nekaj dneh po posegu, vendar lahko traja nekaj tednov, da se koža popolnoma zaceli in rezultati postanejo povsem očitni.

Odstranjevanje bradavic

Laser deluje tako, da usmerjeno toplotno energijo prenaša na bradavico, kar povzroči uničenje virusnih celic v bradavici.

Večina ljudi poroča le o rahlem nelagodju med postopkom, ki ga večinoma opišejo kot prenašljivo. Običajno se uporablja lokalna anestezija ali hladilni sistem, da se zmanjša nelagodje.

Možni stranski učinki vključujejo rahlo pordelost, oteklino ali občutljivost na mestu zdravljenja. Redko se lahko pojavijo tudi brazgotine ali spremembe pigmentacije kože.

Okrevanje je običajno hitro. Po posegu lahko pride do rahle pordelosti ali otekline na mestu zdravljenja, vendar ta običajno mine v nekaj dneh.

Vidni rezultati se običajno začnejo kazati v nekaj dneh po posegu, vendar lahko traja nekaj tednov, da se koža popolnoma zaceli in rezultati postanejo povsem očitni.

Odstranjevanje kondilomov – Genitalnih bradavic

Da, genitalne bradavice so precej pogoste. Lahko prizadenejo tako moške kot ženske in se lahko pojavijo na spolovilih, anusu, stegnih in drugih predelih.

Sram zaradi genitalnih bradavic je razumljiv, vendar je pomembno vedeti, da niste sami. Genitalne bradavice lahko vplivajo na samozavest posameznika, vendar je pomembno razumeti, da so obvladljive in zdravljive.

Pogovor z našo ginekologinjo dr. Merkun vam lahko pomaga premagati ta občutek in sprejeti potrebne korake za zdravljenje.

Če genitalne bradavice ostanejo nezdravljene, se lahko širijo, povzročijo nelagodje in povečajo tveganje za druge zdravstvene težave. Zato je pomembno pravočasno ukrepati.

Odstranjevanje pigmentacij

Odstranjevanje rdečice – Rozacea

Natančen vzrok za rozaceo ni znan, vendar lahko vplivajo genetski, okoljski, vaskularni in imunski dejavniki. Sprožilci, kot so stres, določena hrana, alkohol, sonce in vročina, lahko poslabšajo simptome.

Tako, da se cilja na krvne žile in tkiva, ki so odgovorna za rdečico in vnetje. Laser oddaja energijo, ki se absorbira v krvnih žilah in jih segreje, kar povzroči njihovo zoženje in zmanjšanje rdečice.

Med laserskim zdravljenjem lahko občutite rahlo nelagodje ali pekoč občutek, vendar večina ljudi poroča o znosnih občutkih. Pred posegom se lahko uporabi lokalni anestetik ali hlajenje kože za zmanjšanje nelagodja.

Primeren kandidat za lasersko zdravljenje rozacee je posameznik z diagnozo rozacee, ki želi zmanjšati rdečico, razširjene krvne žile in druge simptome ter ni kontraindikacij za lasersko terapijo. Pred posegom se priporoča posvet z dermatologom.

Odstranjevanje žilnih sprememb – Žilice, kapilare, angiomi, hemangiomi…

Lasersko odstranjevanje žilnih sprememb je postopek, ki uporablja visoko usmerjeno svetlobo, imenovano laser, za uničenje razširjenih krvnih žil na površini kože. Ta tehnika je učinkovita pri zdravljenju različnih žilnih sprememb, kot so žilice, kapilare, angiomi in hemangiomi. Deluje tako, da laserski žarek cilja na hemoglobin v krvi v žilah, kar povzroči segrevanje in poškodbo stene žil. Posledično se žile zmanjšajo in postopoma izginejo.

Med možnimi stranskimi učinki laserskega odstranjevanja žilnih sprememb so rahla pordelost, oteklina ali občutljivost na mestu zdravljenja. Redkeje se lahko pojavijo tudi hiperpigmentacija (temnejša barva kože) ali hipopigmentacija (svetlejša barva kože), vendar so ti stranski učinki običajno začasni.

Okrevanje je običajno hitro. Po posegu lahko pride do rahle pordelosti ali otekline na mestu zdravljenja, vendar ta običajno mine v nekaj dneh. Pacientom običajno priporočamo, da se izogibajo izpostavljanju soncu in uporabljajo zaščitno kremo za sončenje na območju, ki je bilo zdravljeno.

Lasersko odstranjevanje lahko trajno zmanjša ali odstrani vidne žilne spremembe, vendar se lahko v nekaterih primerih spremembe ponovno pojavijo in zahtevajo ponovno zdravljenje. Pomembno je tudi upoštevati, da se lahko pojavijo nove žilne spremembe v prihodnosti, še posebej pri ljudeh s predispozicijo za razvoj teh težav.

PDO nitke – Nekirurški lift

Odločitev med PDO nitkami in kirurškim dvigom obraza (face liftom) je odvisna od več dejavnikov, vključno s potrebami posameznika, želenimi rezultati, stopnjo staranja in splošnim zdravstvenim stanjem.

PDO nitke:

 • Manj invazivna možnost.
 • Primerne za ljudi, ki imajo zmerno do blago povesenost kože in ki si želijo subtilnega dviga.
 • Ljudje, ki ne želijo ali niso primerni za kirurški poseg.
 • Želijo si hitrejšega okrevanja in manjše tveganje za zaplete.
 • Bolniki, ki iščejo postopen, naraven videz in ne želijo dramatičnih sprememb

Face lift:

 • Za ljudi s pomembnejšo povesenostjo kože in izrazitejšimi gubami.
 • Ko konzervativni pristopi, kot so polnila in PDO nitke, niso več učinkoviti.
 •  Ljudje, ki so pripravljeni na kirurški poseg in daljše obdobje okrevanja.
 • Ko želimo doseči izrazitejše dvigovanje in popravljanje starostnih sprememb na obrazu.
 • Če je želeni rezultat  videz, ki ga ni mogoče doseči z nekirurškimi postopki.

Vedno je priporočljivo, da se posvetujete z izkušenim estetskim kirurgom, ki vam lahko pomaga pri izbiri najboljše možnosti glede na vaše individualne potrebe in cilje.

Polidioksanon (PDO) je material, ki se pogosto uporablja pri estetskih postopkih za dvigovanje in napenjanje kože. To so tanke niti, ki se vstavijo pod kožo in delujejo tako, da spodbujajo proizvodnjo kolagena in zagotavljajo podporo tkivu, kar vodi k učvrstitvi in dvigu kože.

PDO niti so narejene iz polidioksanona, ki je sintetični biodegradabilni polimer. Ta polimer je bil v medicinskih aplikacijah uporabljan že vrsto let, na primer pri kirurških šivih. Ena od glavnih lastnosti polidioksanona je, da se sčasoma razgradi v telesu na varne snovi, kot sta voda in ogljikov dioksid, kar zmanjšuje tveganje za zaplete.

Ko se PDO niti vstavijo pod kožo, se začne postopek regeneracije tkiva, pri čemer se tvori več kolagena okoli niti, kar povzroči napenjanje in dvig kože. Ta učinek običajno traja nekaj mesecev, medtem ko se niti razgrajujejo in telo nadaljuje s tvorbo novega kolagena.

Večina ljudi opisuje učinke kot subtilne, vendar izjemno zadovoljive. Dvigovanje, glajenje in gradnja naravnega kolagenskega volumna okoli ličnic in čeljustne linije pomenijo, da lahko pričakujete, da boste videti kot spočita, čvrstejša, nekoliko mlajša različica sebe.

Verjetno ne boste izgledali 10 do 15 let mlajši ali kot druga oseba, vendar so realistični in naravni rezultati običajno najbolj zaželeni danes!

Za 10 – 15 let predlagamo alternativo – FACELIFT.

Dvigi nitk so minimalno invazivni postopki, odobreni s strani FDA zaradi varnosti in učinkovitosti ter veljajo za varne postopke. Odkar so dvigi nitk PDO vstopili na trg, so izkušeni medicinski strokovnjaki izvedli tisoče postopkov brez težav. Dvigi nitk PDO nosijo nizko tveganje za zaplete ali stranske učinke.

Možni so manjši zapleti, vendar so enostavno popravljivi. Potencialni zapleti lahko vključujejo:

 • Vidne šive, zlasti pri ljudeh z tanko kožo
 • Bolečino
 • Manjše modrice
 • Okužbo
 • Vnetje

Manjši zapleti, povezani z dvigi nitk, so veliko manjši od tveganj, povezanih s kirurškimi liftingi obraza. Pri kirurških liftingih obraza se lahko zapleti nanašajo na tveganje za brazgotinjenje, hude modrice ali krvavitve in daljše okrevanje.

Ker so dvigi nitk PDO minimalno invazivni, je zahtevnosti za nego po posegu zelo malo.

Vendar pa obstajajo priporočila za nego po posegu za najboljše rezultate dviga nitk, in sicer:

 • Pacienti naj se izogibajo prevelikemu pritisku na eno stran obraza, zato naj spijo na hrbtu prva dva tedna po posegu.
 • Pacienti naj se izogibajo dolgotrajnemu odpiranju ust, kar lahko vpliva na rezultate dviga nitk. Zato pacienti v prvih dveh tednih po posegu ne bi smeli imeti načrtovanih zobozdravstvenih pregledov.

Načeloma posebnega okrevanja ni. Večina pacientov se hitro vrne k svojim vsakodnevnim aktivnostim, s popolnim okrevanjem v nekaj dneh. Se pa razlikuje od pacienta do pacienta saj je vse odvisno od kože in drugih dejavnikov.

Dvig s PDO je hiter, enostaven in učinkovit način za paciente z natrpanim urnikom, da prejmejo optimalno, minimalno invazivno zdravljenje dviga obraza. Tveganje za resne stranske učinke je skoraj nično, medtem ko je tveganje za manjše stranske učinke minimalno. Rezultati dviga nitk ponujajo fizični dvig obraza ter izboljšujejo naravno proizvodnjo kolagena v območju obraza, kar spodbuja naravno, dolgotrajno in lepo pomlajevanje obraza.

Pomlajevanje hrbtišča dlani in vratu – Radiesse®

Pomlajevanje hrbtnega dela rok in vratu s polnilom Radiesse je kozmetični postopek, pri katerem se uporablja polnilo Radiesse za izboljšanje videza kože, zmanjšanje gub in izgubo volumna na teh področjih.

Radiesse je polnilo, ki vsebuje kalcijev hidroksiapatit, ki spodbuja tvorbo kolagena v koži. To pomaga pri obnavljanju volumna kože in izboljšuje njeno elastičnost.

Rezultati vključujejo izboljšanje tonusa kože, zmanjšanje gub in izgubo volumna ter bolj mladosten videz na teh področjih.

Primeren kandidat je običajno vsakdo, ki želi izboljšati videz kože na teh področjih in zmanjšati znake staranja.

Trajanje rezultatov je odvisno od posameznika, vendar običajno traja od 12 do 18 mesecev. Redni vzdrževalni tretmaji lahko podaljšajo trajanje rezultatov.

Preprečevanje prekomernega potenja – Hiperhidroza

Da, Botox je zelo učinkovit pri zmanjševanju aktivnosti žlez, ki povzročajo prekomerno potenje.

Prvi rezultati postanejo vidni v nekaj dneh, dokončni rezultati pa se pokažejo 10 – 14 dneh.

Postopek je lahko malenkost bolj boleč – vendar se bolečina blaži z anestetičnimi mazili.

Učinek Botoxa na prekomerno potenje je običajno dolg, rezultati trajajo najmanj 9 mesecev.

Botox zmanjšuje prekomerno potenje, ne pa tudi naravnega reguliranja telesne temperature.

Profhilo® – Bioremodulacija

Profhilo je maloinvaziven tretma pomlajevanja kože, ki se uporablja za zmanjševanje gub, izboljšanje elastičnosti kože, predvsem pa za hidracijo kože. Gre za inovativno injekcijsko terapijo, ki vsebuje visoko koncentracijo hialuronske kisline.

Profhilo deluje tako, da se hialuronska kislina vbrizga v kožo v določene točke na obrazu ali drugih predelih telesa. Hialuronska kislina v Profhilu je posebej oblikovana tako, da deluje kot bioestimulator, spodbuja tvorbo kolagena in elastina v koži ter izboljšuje hidracijo. Tako koža postane bolj napeta, navlažena in bolj spočitega/svežega videza.

 • Povečana hidracija kože: Hialuronska kislina v Profhilu pomaga izboljšati hidracijo kože, zaradi česar je koža bolj navlažena, sijoča in bolj zdrava.
 • Izboljšana elastičnost kože: Profhilo spodbuja tvorbo kolagena in elastina v koži, kar lahko izboljša elastičnost kože in jo naredi bolj napeto.
 • Zmanjšanje drobnih linij in gubic: S povečanjem prožnosti in hidracije kože se lahko zmanjšajo drobne linije in gubice, kar ustvarja bolj gladek videz kože.
 •  Naraven videz: Profhilo je zasnovan tako, da zagotavlja naraven videz, ne da bi ustvaril nenaravne ali pretirane spremembe.
 • Dolgotrajni rezultati: Učinki tretmaja s Profhilom običajno trajajo do 6 mesecev, vendar se lahko razlikujejo glede na posameznika.

Med tretmajem s Profhilom se lahko pojavijo občutki nelagodja ali rahlega nelagodja, saj se hialuronska kislina vbrizga v kožo z uporabo injekcij. Večina ljudi poroča o minimalnem nelagodju med postopkom, ki je običajno prehodno in neznosno.

Da bi zmanjšali nelagodje med tretmajem, lahko zdravnik uporabi lokalno anestezijo ali hladilne tehnike, ki pomagajo zmanjšati občutek bolečine. Poleg tega so igle, ki se uporabljajo pri tretmaju s Profhilom, zelo tanke, kar lahko zmanjša občutek nelagodja med postopkom.

Tretma Profhila je primeren za vse, ki želijo izboljšati teksturo, tonus in hidracijo kože ter zmanjšati znake staranja.

Če niste zadovoljni s kožno ohlapnostjo, imate kožo s teksturo kretenja ali tanko kožo ter druge vidne znake staranja, kot so drobne linije in gubice, bi lahko bili primerni za Profhilo®.

Posvet z našo plastično kirurginjo dr. Jedlovčnik bo pomagal ugotoviti, ali je tretma primeren za vas.

Med možne stranske učinke tretmaja Profhila spadajo rahlo rdečica, oteklina ali modrice na mestu injiciranja. Ti stranski učinki običajno izginejo v nekaj dneh.

Trajanje rezultatov in priporočena pogostost ponavljanja postopka Profhilo sta odvisna od posameznika, vključno z njihovo starostjo, kožnim stanjem, želenimi rezultati in odzivom na zdravljenje.

Trajanje rezultatov: Rezultati postopka Profhilo običajno traja od 6 do 12 mesecev. Po začetnem tretmaju lahko opazite izboljšanje stanja kože v nekaj tednih, pri čemer se največji učinek običajno pokaže po drugem tretmaju, ki se običajno izvede približno en mesec po prvem.

Pogostost ponavljanja: Priporočljivo je, da se postopek Profhila ponavlja približno vsakih 6 do 12 mesecev, odvisno od posameznikovega odziva na zdravljenje in želenih rezultatov. Nekateri ljudje morda potrebujejo več tretmajev za dosego želenega učinka, medtem ko drugi morda potrebujejo manj pogoste ponovitve.

Po zdravljenju s Profhilo® ni potrebno okrevanje. Vendar pa je priporočljivo, da se v 24 urah pred zdravljenjem izognete alkoholu, aspirinu ali zdravilom proti vnetju. Vitamin C in vitamin E lahko povečata možnost za nastanek modric, vendar ju lahko uporabljate 48 ur po zdravljenju.

Za optimalne rezultate običajno priporočamo dva tretmaja v razmaku približno enega meseca. Nato se lahko odločite za vzdrževalne tretmaje enkrat na šest mesecev – 12 mesecev.

PRX T33 biorevitalizacija brez igel

Večina pacientov ne čuti nelagodja med postopkom, lahko pa se pojavi rahlo pekoč občutek, ki običajno mine hitro.

Rezultati vključujejo izboljšanje teksture kože, zmanjšanje gub in drobnih linij ter povečanje tonusa in sijaja kože.

Rezultati so takojšnji.
Pacienti lahko opazijo izboljšanje kože že po prvem tretmaju, vendar se optimalni rezultati običajno pokažejo po končani seriji terapij.

Trajanje rezultatov je odvisno od posameznika, vendar se običajno ohranjajo več tednov s periodičnim vzdrževanjem terapij in ustrezno nego doma.

Da, PRX T33 biorevitalizacija je primerna za obraz, vrat, dekolte in druge dele telesa, kjer je potrebno izboljšati videz kože.

Najbolj pogosto se izvaja na obrazu, vratu, dekolteju in za pomlajevanje hrbtišča dlani.

Sculptra® – Bioremodulacija in biostimulacija

Sculptra deluje tako, da spodbuja naravno proizvodnjo kolagena v telesu. Kolagen je vlaknasta beljakovina, ki daje podporo strukturi kože. Poleg tega kolagen podpira hialuronsko kislino, ki pomaga koži zadrževati vlago, in elastin, ki pomaga ohranjati čvrsto, napeto kožo.

Pri starosti štiridesetih let mnogi posamezniki že izgubijo dvajset odstotkov svojega kolagena. Raztopina Sculptra se injicira pod kožo, kjer se kolagen postopoma proizvaja v nekaj tednih. Volumen na obdelanih področjih postane opazen v tem času.

Sculptra® Aesthetic se uporablja za obnovitev polnosti obraza na licih, templjih in vzdolž čeljustne linije

Sculptra se priporoča odraslim osebam, ki so zdrave in si želijo postopno dodati volumen določenim območjem obraza. To zmanjšuje znake staranja, kot so gube in drobne linije. Ta tretma je namenjen tudi polnjenju votlih predelov obraza, ki so prisotni zaradi izgube maščobe.

Sculptra je idealen postopek, če iščete postopne, subtilne in naravne rezultate.

Sculptra deluje tako, da spodbuja naravno funkcijo telesa za tvorbo več kolagena. To otežuje podajanje natančnega časovnega okvirja, v katerem se pojavijo rezultati. Večina pacientov vidi rezultate v nekaj tednih. Čeprav se lahko območje sprva po posegu zdi bolj polno, ko oteklina izzveni in voda, ki je bila vbrizgana s poli-L-laktično kislino, se absorbira, se vaš videz vrne v stanje, kot je bilo pred injekcijami. Ko se začne proizvajati več kolagena, se bodo postopoma začeli pojavljati vidni rezultati.

Rezultati tretmaja Sculptri so dolgotrajni in se postopoma razvijajo v obdobju nekaj mesecev – lahko tudi do 2 leti!
Trajanje rezultatov je odvisno od posameznikovih značilnosti in življenjskega sloga.

Bolečina je minimalna, saj se uporablja lokalna anestezija za udobje pacienta.

Med možne stranske učinke tretmaja Sculptri spadajo rdečina, oteklina, modrice ali občutek trdote na mestu injiciranja. Ti učinki običajno izginejo v nekaj dneh po tretmaju.

WiQo® Dermokozmetika

Zdravljenje atrofije nožnice, genitourinarni sindrom RenovaLase®

Urinski simptomi vplivajo na sečila in lahko vključujejo različne občutke, ki so lahko zelo moteči. Sem spadajo pogoste okužbe sečil, pekoč občutek med lulanjem, pogosto uriniranje in/ali občutek, da se morate polulati več kot običajno in ne morete priti do stranišča.

Genitourinarni pa vključujejo simptome, ki prizadenejo genitalije in sečila. Torej imate poleg urinskih simptomov morda tudi suho nožnico ali izcedek iz nožnice. Ti simptomi pogosto zahtevajo intenzivnejšo oceno s strani ginekologa z dodatno specializacijo na sečilih ali urologa.

 1. Ženske, ki gredo skozi fazo menopavze in imajo suho nožnico ter občutijo bolečino med spolnim odnosom (zaradi suhosti).
 2. Ženske, ki trpijo zaradi urinske inkontinence.
 3. Ženske, ki trpijo zaradi ponavljajočih se vaginalnih okužb.
 4. Ženske, ki so bile podvržene histerektomiji in imajo simptome, podobne menopavzi, in zaradi drugih zdravstvenih razlogov ne morejo prejeti hormonske terapije.
 5. Ženske, ki se ne odločijo za hormonsko terapijo za zdravljenje suhe nožnice.
 6. ….

V mnogih primerih je izboljšanje simptomov mogoče opaziti takoj. Ker pa je energija, porabljena za zdravljenje v zaporednih terapijah, večja kot v prejšnji terapiji, bodo boljši rezultati opazni po naslednjih terapijah.

Zdravljenje glivic – Onihomikoza

Za zaščito pred glivičnimi okužbami je pomembno ohranjati čisto in suho kožo, nositi primerno obutev in oblačila, uporabljati zaščitne ukrepe v javnih prostorih, kot so bazeni in telovadnice, ter se izogibati deljenju osebnih predmetov z okuženimi osebami.

Ne, postopek je običajno neboleč, pacienti občutijo le rahlo segrevanje.

Število tretmajev je odvisno od resnosti in obsega glivične okužbe ter odziva na zdravljenje. Običajno je potrebnih več tretmajev za dosego želenih rezultatov.

Rezultati laserskega zdravljenja glivic se lahko začnejo pojavljati v nekaj tednih po tretmaju, vendar se lahko končni rezultati pokažejo v več tednih ali mesecih.

Možnost ponovitve glivične okužbe po laserskem zdravljenju je odvisna od več dejavnikov, vključno z vzroki za okužbo in skrbnostjo pri preprečevanju ponovne okužbe.

Zdravljenje stresne urinske inkontinence IncontiLase®

Tretmaji delujejo tako, da spodbujajo lasten regeneracijski potencial telesa. Laserski impulzi so dostavljeni v tkivo v optimalnem, patentiranem laserskem načinu, ki proizvaja nežne toplotne impulze v vaginalni sluznici, kar spodbuja tvorbo novega kolagena in krepi podporo vaginalne stene.

Da, vendar je to zdravljenje namenjeno predvsem zdravljenju žensk z blagim in zmernim stresom ter mešano urinsko inkontinenco.

Da, v večini primerov lahko pričakujemo določeno stopnjo izboljšanja, zmanjšanje neželenega iztekanja in uporabe vložkov, medtem ko je popolna suhost dosežena v veliko manjšem odstotku primerov v primerjavi s stopnjami suhosti pri bolnikih z blago in zmerno inkontinenco.

Da, ženske v menopavzi lahko prejemajo zdravljenje. V primeru hude suhosti in razdraženosti je priporočljivo najprej začeti s tretmajem RenovaLase®, ki je bil posebej razvit za zdravljenje simptomov genitourinarnega sindroma menopavze. Temu lahko nato po potrebi sledi zdravljenje stresne urinske inkontinence ali prolapsa.

Vaš ginekolog vam bo o tem sigurno svetoval – priporočljivo je, da ženske počakajo od 6 mesecev do 1 leta po porodu, preden pričnejo s terapijami.

Čeprav je izboljšanje simptomov običajno opaziti že nekaj dni po posegu, se optimalni rezultati začnejo kazati mesec do šest tednov po začetnih tretmajih, saj so učinki posledica tvorbe novega kolagena v tretiranem tkivu.

Standardno se izvajajo dva do trije posegi v 4-6 tedenskih presledkih in dosegajo optimalne rezultate. Vendar pa lahko nekateri bolniki potrebujejo dodatno zdravljenje.

Izkazalo se je, da so rezultati stabilni do 18 mesecev po zdravljenju. Po tem se začnejo počasi zmanjševati. Za dosego trajnih optimalnih rezultatov se po začetni seriji terapij priporoča vzdrževalna terapija 1x na leto.

Da bi dosegli najboljše rezultate, je priporočljivo, da se ženske vzdržijo spolnih odnosov en do dva tedna po zdravljenju.

V zvezi s postopkom niso poročali o resnih stranskih učinkih. Večina žensk bo nekaj dni občutila blago otekanje in nelagodje. Številne klinične študije so dokazale varnost postopkov Fotona SMOOTH ® . Več o objavljenih kliničnih raziskavah si lahko preberete tukaj .

Zdravljenje zdrsa medeničnih organov, cistokela/rektokela ProlapsLase®

Da, v večini primerov lahko pričakujemo določeno stopnjo izboljšanja in to lahko odloži potrebo po kirurškem posegu. V mnogih hudih primerih je operacija edina možnost.

Tretmaji delujejo tako, da spodbujajo lasten regeneracijski potencial telesa. Laserski impulzi so dostavljeni v tkivo v optimalnem, patentiranem laserskem načinu, ki proizvaja nežne toplotne impulze v vaginalni sluznici, kar spodbuja tvorbo novega kolagena in krepi podporo vaginalne stene.

Izkazalo se je, da so rezultati stabilni do 18 mesecev po zdravljenju. Po tem se začnejo počasi zmanjševati. Za dosego trajnih optimalnih rezultatov se po začetni seriji terapij priporoča vzdrževalna terapija 1x  na leto.

Tretmaji so priporočljivi za odrasle ženske vseh starosti. Učinkovitost zdravljenja se lahko s starostjo zmanjša zaradi zmanjšane sposobnosti naravnega regeneracijskega procesa telesa, kar je mehanizem, ki stoji za postopki Fotona SMOOTH ® .

Da bi dosegli najboljše rezultate, je priporočljivo, da se ženske vzdržijo spolnih odnosov en do dva tedna po zdravljenju.

DermaFrac™ Platforma

Obstaja veliko različnih rešitev za zdravljenje, vključno s kemičnimi pilingi, ki se uporabljajo za doseganje podobnih rezultatov kot DermaFrac. Vendar pa vam bosta edinstven dizajn in tehnologija DermaFrac pomagala zagotoviti rezultate brez primere. S prebadanjem kože z drobnimi mikroskopskimi iglami DermaFrac spodbuja naravno proizvodnjo kolagena v koži (ki pomaga pri boju proti gubam) in proizvodnjo nove kože (ki pomaga znebiti se poškodovane, starajoče se kože).

Preprosto povedano, DermaFracova najsodobnejša zasnova deluje tako, da vleče kožo s tehnologijo, podobno vakuumu. Ko je koža potegnjena, bo na stotine mikroiglic prodrlo v kožo in ustvarilo majhne poti za topikalne rešitve, ki bodo pomagale naravno pomladiti kožo in začeti proces celjenja.

Običajno, ko pacient sliši, da DermaFrac vključuje stotine igel, vbrizganih v kožo, misli, da je to boleča izkušnja.  Čeprav je DermaFrac lahko nekoliko neprijeten, bodo naše terapevtke poskrbele, da se boste med celotnim posegom počutili udobno.  Lahko občutite malo pritiska ali mravljinčenja.

Laser EMERALD™

Čeprav se mnogi ljudje trudijo znebiti maščobe zaradi estetskih razlogov ali zdravja, je pomembno razumeti, da so maščobne celice (adipociti) ključne za številne telesne funkcije.

Skladiščenje energije: Maščobne celice shranjujejo energijo v obliki maščobe, ki jo telo lahko uporabi, ko je vnos hrane omejen. To je evolucijsko pomembno za preživetje v obdobjih pomanjkanja hrane.

Hormonska regulacija: Maščobne celice proizvajajo in izločajo hormone, kot so leptin, adiponektin in rezistin, ki igrajo pomembno vlogo pri uravnavanju apetita, presnove in občutljivosti na inzulin.

Toplotna izolacija: Maščobno tkivo pomaga pri ohranjanju telesne temperature z zagotavljanjem izolacije, ki zmanjšuje izgubo toplote.

Zaščita organov: Maščobne blazinice okoli vitalnih organov delujejo kot oblazinjenje, ki jih ščiti pred fizičnimi poškodbami.

Imunski sistem: Maščobne celice sodelujejo v imunskem sistemu, saj izločajo citokine, ki so pomembni za odziv telesa na okužbe in vnetja.

Presnova: Maščobne celice so vpletene v presnovne procese, vključno z razgradnjo maščobnih kislin in regulacijo glukoze v krvi.

Univerzalno uničevanje maščobnih celic bi imelo resne posledice za telesno delovanje. Namesto tega je bolj smiselno prizadevanje za uravnoteženo telo, kjer je količina maščobnega tkiva optimalna za zdravje.

Da! Emerald Laser je FDA odobren za zmanjšanje celotnega obsega telesa in za zdravljenje bolnikov do 40 BMI. Med certifikati si lahko ogledate več različnih dovoljenj.

Emerald Laser™ je laserska terapija nizke ravni (LLLT). Ko so laserji usmerjeni proti vašim ciljnim območjem, maščobne celice odprejo začasne pore, da izločijo svoje maščobne kisline. To maščobo telo predela naravno. Imenuje se laserska terapija nizke ravni, ker ne proizvaja toplote. S tem, da pustijo celice nedotaknjene, laserji nizke ravni ohranijo celovitost tkiva, hkrati pa nežno in učinkovito odstranjujejo maščobo.

To bo in je odvisno od pacienta in njegovega telesnega tipa ter od tega, kako hitro je njegovo telo sposobno predelati maščobo. Pri nekaterih bolnikih bodo rezultati z uporabo Emerald Laser™ vidni po nekaj tretmajih, pri drugih bodo rezultati vidni proti koncu cikla zdravljenja, saj bo njihovo telo potrebovalo več časa za predelavo maščobe.

Emerald Laser™ je odličen za vse, ki želijo izgubiti nekaj centimetrov, moški ali ženske, in je edina naprava, ki dokazano zdravi ne le majhne maščobne obloge, ampak tudi tiste z BMI 30+.

Laser Erchonia Emerald Laser™ ima dovoljenje FDA za zdravljenje vseh predelov telesa.

Ne. Ni znanih in/ali objavljenih neželenih učinkov laserske terapije z nizko stopnjo.

Ni znanih škodljivih učinkov laserske terapije z nizko stopnjo. Ker gre za neinvaziven postopek, Emerald Laser™ ne zahteva nobene priprave in časa za okrevanje – takoj po seji lahko svoj dan nadaljujete normalno.

Nekateri bolniki poročajo o globoki sproščenosti, ki lahko povzroči zaspanost. Emerald Laser™ se prav tako izogiba kakršnim koli dolgoročnim stranskim učinkom, saj zagotavlja, da maščobne celice niso nikoli uničene.

Maščobne celice imajo vitalne funkcije, kot je podpora metabolizmu in imunskemu sistemu telesa.

Laser Fotona® SP Dynamis 

Klasične indikacije z Erb:Yag: 

 • Odstranitev benignih sprememb.
 • Frakcijsko zdravljenje
  • frakcijske nege obraza za pomlajevanje kože (Faicals),
  • Zdravljenje vseh vrst brazgotin (operacije, poškodbe, nesreče, opekline, brazgotine od aken).
  • Strije.
 • Od laserskih pilingov (površinskih do srednje globokih) do globokih preplastitev.
 • “Vroče” terapije za obraz, podobne CO2.

Klasične indikacije z Nd:Yag: 

 • Popolne žilne lezije:
  • Teleangiektazija/kuperoza: drobne žilice v predelu dekolteja ali obraza,
  • razširjena difuzna rdečica,
  • od pajkastih do retikularnih ven transdermalno,
  • vse vrste vaskularnih malformacij, ne glede na to, ali so eruptivne (hemangiomi, angiomi ustnic itd.) ali ravne, npr. madeži portovca po vsem telesu,
 • protivnetno za akne,
 • celjenje ran in antiseptik za boljše celjenje,
 • protiglivično (glivice na nohtih),
 • Skintighting (zategovanje kože z globinsko toploto brez površinskih poškodb) – sestavni del naših kombiniranih tretmajev.

Kombinirano zdravljenje

 • “Twinlight” – posebnost: kombinirani tretmaji z obema valovnima dolžinama:
  • 4D Nege obraza: najsodobnejša oblika nege obraza z najmanjšimi zastoji in optimalnimi rezultati
  • SmoothEye: posebna nega za zategovanje področja zgornje in spodnje veke (periorbitalno) – alternativa blefaroplastiki
  • Tightsculpting – zmanjšanje lokalnih maščobnih oblog z apoptozo (samouničenje maščobne celice)
 • Skintighting – zategovanje tkiv na vseh predelih telesa (vrat, nadlakti, trebuh, noge)
 • Abdominoplastika (po porodu, po liposukciji, po večji izgubi teže ali v kombinaciji po operativnih posegih)
 • SmoothEye: nega, ki jo je posebej razvila Fotona posebej za zategovanje okrog očesa (zgornja, spodnja veka, kurje tačke)

Fotona Smooth v ginekologiji: 

 • Intravaginalno:
  • Stresna inkontinenca.
  • Cistokela/rektokela.
  • Atrofija.
 • Intrauretralno: ISD – (Intrinsic Spincter Definciency) – hipotonična sečnica

Laser Primelase® Excellence

Primelase uporablja diodno lasersko tehnologijo za zagotavljanje najučinkovitejšega tretmaja odstranjevanja dlak za vse tipe kože, ki maksimira rezultate, hkrati pa zagotavlja celovitost in zdravje vaše kože.

Doseganje 60-70 ºC v lasnem mešičku poškoduje celice v mehurčku in grebenu. Če temperatura v lasnem mešičku ni dovolj visoka, se rastne celice in izvorne celice ne poškodujejo in dlačice se ponovno zarastejo. Pri tem nam je pomembno doseči visoko toploto, kar nam omogoča diodni laser Primelase.

Diodni laser je zlati standard pri odstranjevanju dlačic in je izjemno uspešna metoda, vendar je učinkovitost zdravljenja odvisna od barve dlačic, njihove debeline in globine same dlačične korenine. Belih in sivih las/dlak ni mogoče zdraviti.

Na zelo poenostavljen način naši laserji proizvajajo zelo intenzivno svetlobo določene »barve« (valovne dolžine), ki selektivno in intenzivno segreva pigmente v lasnem mešičku, pri tem pa se izogiba drugim delom kože (na podoben način kot sonce bolj segreje črno površino kot belo). Sčasoma ta toplota trajno poškoduje strukture lasnih mešičkov, kar povzroči zmanjšanje vidnih dlačic.

Primelase, tako kot drugi tretmaji laserskega odstranjevanja dlak, deluje tako, da uniči le odstotek dejanskih dlak. Dlake v naših telesih rastejo različno hitro in v danem trenutku imamo dlake na različnih stopnjah rasti na istem območju, Primelase cilja na dlake v aktivni ali anageni fazi, kar pomeni, da bodo med sejo odstranjene samo dlake v tej fazi. V naslednji seji bo odstranjen drugačen odstotek las v tej fazi. Samo z več tretmaji lahko zagotovite vidno zmanjšanje dlak.

V povprečju 6 – 10 terapij.

Pogostost sej je odvisna od dejavnikov, kot so začetne terapije ali naslednje, predelov, ki jih zdravimo, saj dlake na različnih predelih rastejo z različno hitrostjo itd. Praviloma je treba prve 3 terapije opraviti v 2 mesecih, 4. in 5. terapije enkrat na mesec in nato vsake 3 mesece, da pustimo čas, da preostale dlake zrastejo.

Mnogi ponudniki za lasersko odstranjevanje dlak obljubljajo podobne rezultate kot Primelase, vendar jih ne dosežejo. Prav tako ni moč primerjati kozmetičnih naprav z medicinskimi. Vedno se posvetujte s svojim ponudnikom in ga povprašajte o izkušnjah, povratnih informacijah bolnikov in drugih vprašanjih, ki jih morda imate. Dober znak, da je tretma izveden pravilno, je blago draženje lasnih mešičkov, vključno z rdečico in zelo rahlim vnetjem okoli mešička takoj po tretmaju, ter slavni “vonj po uspehu” ali rahel vonj po ožganih laseh med sejo.

Nikoli ne smete doživeti opeklin, mehurjev ali kakršnih koli neželenih učinkov, ki so posledica zdravljenja s Primelase. Če pa med zdravljenjem ali po njem opazite kakršne koli nepričakovane simptome, morate nemudoma obvestiti svojega zdravnika in slediti njegovim navodilom.

Primelase progresivno trajno odstrani aktivne folikle (lasje v anageni fazi rasti) z zaporednimi sejami. V določenih obdobjih obstaja več dejavnikov, ki lahko aktivirajo trenutno neaktivne folikle. Med temi dejavniki je na primer mogoče najti hormonske spremembe.

Laser Stellar M22™

Stellar M22 je laserski sistem, odobren s strani FDA, s štirimi tehnologijami, ki temeljijo na svetlobi in obravnava širok spekter težav s kožo, od linij in gub do starostnih peg in peg, popokanih krvnih žil in aken. Ponuja tudi odstranjevanje dlak in odstranjevanje tetovaž.

Za paciente to pomeni, da je več kot 30 kožnih težav mogoče priročno in učinkovito zdraviti v enem obisku v ordinaciji.

 • Intenzivna pulzirajoča svetloba – IPL, ki jo pogosto imenujemo fotoobrazna obdelava, obravnava različne težave s kožo, vključno s čezmerno pigmentacijo, kot so starostne pege, sončne pege, pege in melazma, ter rdečico zaradi popokanih kapilar in rozaceo.
 • ResurFX – neablativni frakcijski laser, ki se običajno uporablja za zdravljenje hiperpigmentacije, gub, strij in blagih brazgotin po aknah
 • Multi-Spot Nd:YAG- neablativni laser, ki se uporablja za zdravljenje žilnih lezij (kot so popokane kapilare) in krčnih žil na nogah.
 • Q Switched Nd:YAG – neablativni laser, ki se uporablja za odstranjevanje pigmentiranih lezij in temnih tetovaž.

Stellar IPL fotoobrazni tretma cilja na rjav in rdeč pigment v koži. Prav tako lahko ciljajo na bakterije, ki povzročajo akne, zmanjšajo njihovo resnost, skupaj s spodbujanjem proizvodnje kolagena, da pomagajo učvrstiti kožo in zmanjšajo videz drobnih linij in gub.

 • Rozacea.
 • Pege.
 • Hiperpigmentacije.
 • Fotopoškodbe.
 • Melazma.
 • Madeži portovca in druga pigmentirana rojstna znamenja.
 • Popokane kapilare.
 • Žile na nogah.
 • Akne.
 • Neželene dlake.

Tretmaje Stellar IPL je mogoče izvajati na obrazu, vratu, prsih, rokah in zadnjici rok. Poleg tega se lahko uporablja za odstranjevanje neželenih dlak na bikini predelu, nogah in pod pazduhami ter drugod po telesu.

ResurFX je neablativni frakcijski laser za preplastitev kože, ki uporablja toploto za spodbujanje proizvodnje kolagena za pomlajevanje kože. Uporablja se za zdravljenje težav s teksturo in znakov staranja, kot so:

 • Povečane pore.
 • Drobne linije in gube, kot so navpične gubice okoli ust in drugod na obrazu.
 • Od sonca poškodovana koža, vključno z rjavimi madeži, povezanimi z izpostavljenostjo soncu
 • Blaga brazgotina po aknah

Laser ustvari nadzorovano mikropoškodbo na majhnem delu kože – približno 6 % v povprečju – kar zmanjša neželene učinke in čas izpada (v primerjavi z ablativnimi laserji, ki odstranijo zgornjo plast kože).

Za razliko od drugih frakcioniranih laserjev ResurFX zahteva samo en prehod, zato je vsaka obravnava hitra (samo 15–30 minut). Neprekinjeno kontaktno hlajenje pomaga ohranjati kožo udobno.

 

Multi-Spot Nd:YAG je laser z dolgim ​​impulzom, ki zdravi vaskularne lezije in vene na nogah na vseh tipih kože. ( Dolg impulz se nanaša na čas, ko je ciljno tkivo izpostavljeno laserski energiji.)

 • Teleangiektazije ali majhne razširjene krvne žile, ki se pojavijo skupaj z rozaceo, staranjem, nosečnostjo, izpostavljenostjo soncu in krčnimi žilami.
 • Rojstna znamenja, kot so madeži portovca (tudi hemangiomi).
 • Žile na nogah.

Q SWITCHED Nd:YAG  je laser, ki se uporablja za brisanje neželenega temnega črnila za tetoviranje in pigmentiranih lezij.

 • TETOVAŽE.
 • PERMANENTNI MAKE UP.
 • PIGMENTACIJE.

Laserji s preklopom Q proizvajajo izjemno kratke izbruhe visokointenzivne energije. Energijo laserja absorbira pigment črnila ali melanin v madežih ali lasnih mešičkih, zaradi česar se razgradi, medtem ko okoliška koža ostane nepoškodovana.

Venus Legacy™ 4D

Med tretmajem se bo aplikator počasi segreval, dokler vaša koža ne doseže želene temperature in ostane v tem temperaturnem območju. Če se vam zdi prevroče, obvestite operaterja in lahko zniža temperaturo. Če tehnik uporablja funkcijo VariPulse™, bo občutek kot nežno sesanje vaše kože, kot vakuum z zelo nizko močjo. To je mogoče tudi znižati, če je potrebno – obstajajo štiri različne ravni VariPulse™. Na splošno so tretmaji udobni, saj je mogoče stopnjo toplote in sesanja zlahka prilagoditi vsakemu posamezniku.

Večina bolnikov prejme osem tretmajev na predel. Zdravljenja so običajno načrtovana v razmaku enega tedna. Za natančnejši načrt zdravljenja, ki temelji na vaših individualnih potrebah in pričakovanjih pridite na neobvezujoč posvet.

Tretmaji Venus Legacy™ so kumulativni, kar pomeni, da boste z vsakim dodatnim tretmajem videli izboljšane rezultate. Po zadnji seji v vašem načrtu zdravljenja se bodo rezultati še naprej izboljševali do tri do štiri mesece. Seveda se bosta koža in telo vseh še naprej starala kot običajno, zato je vzdrževanje priporočljivo.

AlfaMedico D.o.o. Povpraševanje

FAQ