ZdravnikiCenikFaqO nasBlog

Ponedeljek : 08:30 - 18:30

Torek: 08:30 - 18:30

Sreda: 10:00 - 20:00

Četrtek: 08:30 - 18:30

Petek: 10:00-14:00

Sobota, nedelja in prazniki: Zaprto

Odstranjevanje benignih sprememb – Fibromi, keratoze, ksantelazma, starostne pege…

Alfa Medico D.o.o._Benigne Spremembe

Opis posega

Lasersko odstranjevanje benignih sprememb je minimalno invaziven postopek, ki omogoča natančno in ciljno odstranjevanje različnih neželenih sprememb na koži.

 • Fibromi: To so mehki, mesnati izrastki na koži, ki so običajno benigni
 • Bradavice: Lahko so različnih vrst, vključno z navadnimi bradavicami, ravnimi bradavicami, filiformnimi bradavicami itd.
 • Papilomi: To so majhne, izbočene rasti na koži, ki so običajno neškodljive.
 • Ksantelazme: To so rumenkaste, maščobne depozite pod kožo okoli oči.
 • Siringomi: Gre za majhne ciste, ki se običajno pojavljajo na koži okoli oči, pazduh ali genitalij.
 • Dermalni nevusi: To so pogosti madeži na koži, ki so običajno benigni, vendar se lahko nekateri odstranijo zaradi estetskih ali funkcionalnih razlogov.
 • Keratoze: To so suhe, trde, nepravilne izbokline na koži, ki so običajno posledica prekomerne izpostavljenosti soncu. Kljub temu, da so običajno benigni, lahko povzročijo estetsko motnjo ali nelagodje.
 • Starostne pege: To so pigmentirane madeže na koži, ki se običajno pojavijo zaradi staranja in prekomerne izpostavljenosti soncu. So benigni in neškodljivi, vendar jih nekateri ljudje želijo odstraniti zaradi kozmetičnih razlogov.

Opis postopka in okrevanje

 • Priprava kože: Pred začetkom postopka se koža očisti in morda lokalno anestezira, odvisno od občutljivosti pacienta in vrste spremembe.
 • Uporaba laserske tehnologije: Strokovnjak uporabi lasersko napravo, ki oddaja visoko energijsko svetlobo, usmerjeno na specifično benigno spremembo na koži. Ta svetloba lahko ciljano uniči neželeno tkivo, ne da bi poškodovala okoliško kožo.
 • Postopek odstranjevanja: Med postopkom se laserski žarek usmeri na ciljno spremembo, pri čemer se lahko uporabi več vrst laserjev glede na vrsto in globino spremembe. Lasersko odstranjevanje lahko traja od nekaj minut do pol ure, odvisno od velikosti in kompleksnosti spremembe.
 • Okrevanje: Po postopku se lahko na koži pojavi rdečina, oteklina ali hrasta na mestu odstranitve. To je običajen del procesa celjenja in ponavadi mine v nekaj dneh do nekaj tednih.

Okrevanje po laserskem odstranjevanju benignih sprememb je običajno hitro in brez bolečin. Pacientom svetujemo, da skrbno upoštevajo navodila glede oskrbe kože po postopku, vključno z uporabo blažilnih krem in izogibanjem soncu. Večina ljudi se lahko vrne k svojim vsakodnevnim aktivnostim takoj po postopku, vendar se lahko izognejo težkim fizičnim naporom in izpostavljanju soncu, dokler koža ni popolnoma zaceljena.

Informacije

 • Učinkovitost: Visoko učinkovito za odstranjevanje benignih sprememb, znamenj in starostnih peg.
 • Trajanje Posega: Odvisno od obsega in števila lezij, vendar običajno hitro izvedeno(lahko tudi manj kot 15 min)
 • Število Terapij: Lahko zadostuje že ena terapija, vendar se število terapij prilagaja posameznim potrebam pacienta.

že od 40,00 €

Trajanje posega

Odvisno od števila 5 - 60 min

Anastezija

Anestetik, hlajenje

Okrevanje

Ni potrebno

Nazaj na delo

Lahko takoj

Cenik

ŠTEVILO SPREMEMB
CENA
Posamezna sprememba
40 - 90,00€
Od 5 do 10 sprememb
110 - 220,00€
10 in več sprememb
od 220,00€

Najbolj pogosta vprašanja posega ali terapije

Tu boste našli odgovore na številna vprašanja, ki jih naši obiskovalci pogosto postavljajo. Če imate vprašanje, ki ni zajeto tukaj, ne oklevajte in nas kontaktirajte. Z veseljem vam bomo pomagali!

Okrevanje je običajno hitro. Po posegu lahko pride do rahlega pordelosti ali otekline na območju, kjer je bila sprememba odstranjena, vendar ta običajno mine v nekaj dneh.

Trajanje postopka je odvisno od števila in velikosti sprememb, ki jih je treba odstraniti, vendar je običajno relativno hitro in lahko traja od nekaj minut do pol ure.

Vidni rezultati se običajno začnejo kazati v nekaj dneh po posegu, vendar lahko traja nekaj tednov, da se koža popolnoma zaceli in rezultati postanejo povsem očitni.

Rezultati

AlfaMedico D.o.o. Povpraševanje

Odstranjevanje benignih sprememb – Fibromi, keratoze, ksantelazma, starostne pege…