ZdravnikiCenikFaqO nasBlog

Ponedeljek : 08:30 - 18:30

Torek: 08:30 - 18:30

Sreda: 10:00 - 20:00

Četrtek: 08:30 - 18:30

Petek: 10:00-14:00

Sobota, nedelja in prazniki: Zaprto

Botulinum toksin – Botox – Dysport®

ALFA MEDICO D.o.o._Botox

Opis posega

V naši ambulanti največ delamo z Dysportom.

Botulinum toksin, priljubljeno imenovan Botox, predstavlja učinkovito estetsko rešitev za zmanjšanje gub in izraznih linij na obrazu. Storitev zagotavlja naraven videz brez potrebe po kirurških posegih.

Najpogosteje se botoks uporablja za odpravljanje gubic na zgornjem delu obraza.

Razlikujemo tri specifične regije: čelo, okoli oči in med obrvmi. Za dosego optimalnih rezultatov je priporočljivo, da se poseg izvede na regijah med obrvmi in čelom hkrati, pri čemer o konkretnem pristopu odloča kirurg, ki upošteva individualno anatomijo pacienta ter delovanje mišic

Opis postopka in okrevanje

Med postopkom se Botox natančno vbrizga v izbrane mišične skupine, ki povzročajo gube. Botox deluje tako, da blokira prenos živčnega signala do mišic, ki povzročajo gube. To preprečuje kontrakcijo mišic. Postopek je neinvaziven in izvedljiv v kratkem času.

Okrevanje po Botoxu je minimalno, saj se pacienti lahko takoj vrnejo k svojim vsakodnevnim aktivnostim. Prvi rezultati postanejo vidni v nekaj dneh, s popolnimi rezultati v nekaj tednih. Učinek Botoxa je začasen in traja običajno od 3 do 6 mesecev, odvisno od posameznika

Informacije

 • Sestava: Botulinum toksin tip A, pridobljen iz bakterije Clostridium botulinum.
 • Delovanje: Prekine komunikacijo med živčnimi končiči in mišicami, kar preprečuje krčenje mišic in zmanjšuje gubice na obrazu.
 • Cilji: Zmanjšanje videza dinamičnih gubic, kot so gubice na čelu, med obrvmi in okoli oči.
 • Trajanje Učinka: Običajno 3–6 mesecev.

že od 210,00 €

Trajanje posega

15 min

Anastezija

Ni potrebno

Okrevanje

Ni potrebno

Nazaj na delo

Takoj

Cenik

POSEG
KOLIČINA
CENA
Botulin toksin – Dysport
Manj kot 85 enot
2,9€ / enota
Botulin toksin – Dysport
85 enot (Baby Botox)
210,00€
Botulin toksin – Dysport
170 enot
330,00€
Prekomerno potenje - Hiperhidroza
Dlani
500,00€
Prekomerno potenje - Hiperhidroza
Pazduhi
550,00€
Prekomerno potenje - Hiperhidroza
Stopala
600,00€

Najbolj pogosta vprašanja posega ali terapije

Tu boste našli odgovore na številna vprašanja, ki jih naši obiskovalci pogosto postavljajo. Če imate vprašanje, ki ni zajeto tukaj, ne oklevajte in nas kontaktirajte. Z veseljem vam bomo pomagali!

Botox zdravi izrazne, mimične gube na obrazu ter jih gladi, da ustvari bolj spočit videz. Priljubljen je tudi kot preventivni ukrep proti staranju. Je botulinum toksin, tip A, ki se uporablja že desetletja.

Gre za prečiščen naravni protein, ki se uporablja pri zdravljenju migren, zaustavljanju mišičnih krčev in zmanjševanju pretiranega potenja. Botox je priljubljeno nekirurško zdravljenje, ki učinkovito odpravlja drobne linije in gubice ter traja približno 3 do 6 mesecev.

Glavni cilj zdravljenja z botulinum toksinom Dysport je zmanjšanje vidnosti gub in izraznih linij na obrazu ter doseganje naravnega in spočitega videza.

Tako moški kot ženske se kativno posložujejo glajenja gub z Dysportom. Naraščanje uporabe Botoxa po vsem svetu vsako leto še naprej ruši rekorde in mite –  še posebej pa je opazen porast moških pacientov, ki se odločajo za postopek in spoznavajo njegove fantastične koristi.

Botox je eden najenostavnejših in najhitrejših nekirurških tretmajev, ki so na voljo pacientom danes. Celoten postopek lahko izvedemo v manj kot 10 minutah, učinki pa se običajno začnejo kazati v približno 4-6 dneh. Večina pacientov ob injiciranju občuti rahlo pordelost, vendar ta običajno kmalu mine. O Eden od načinov za izogibanje nepotrebnim podplutbam je izogibanje uporabi redčilcev krvi, kot so vitamin E, aspirin.

Najpogostejši možni neželeni učinki vključujejo draženje nosu in grla, glavobol, bolečino na mestu injiciranja, reakcije kože na mestu injiciranja… Redki stranski učinki lahko vključujejo glavobole ali začasno oslabitev sosednjih mišic.

Dysport® obravnava gube in drobne linije, ki nastanejo zaradi ponavljajočih se mišičnih gibov. Ponavljajoči se mišični gibi povzročajo brazde v koži, ki se sčasoma poglobijo.

Dysport® se pogosto uporablja za boj proti:

 • Gubam med obrvmi.
 • Horizontalnim gubam na čelu.
 • Mimičnim, smejalnim gubam okoli oči.
 • Gubicam od kajenja okoli ust.
 • Linijam vratu.
 • Nasmehu, pri katerem so dlesni vidne – gummy smile.
 • in več.

Dr. Tea Jedlovcnik je prva ženska v Sloveniji s specializacijo plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije. Na svojem področju deluje že 25 let in ima bogate karierne izkušnje. Nudi izjemne rezultate in si prizadeva prilagoditi zdravljenje vsakemu pacientu glede na njihove edinstvene skrbi in želje.

Vsi botulinski toksini delujejo po istem mehanizmu: blokirajo sproščanje acetilholina (ACh) in preprečujejo krčenje mišic, da bi ohranili estetski učinek. Vendar pa odmerek Dysporta ni enak odmerku nobenega drugega botulinskega toksina in se ne more primerjati z odmerkom katerega koli drugega botulinskega toksina, ki ste ga morda že prej uporabljali.

Rezultati

AlfaMedico D.o.o. Povpraševanje

Botulinum toksin – Botox – Dysport®