ZdravnikiCenikFaqO nasBlog

Ponedeljek : 08:30 - 18:30

Torek: 08:30 - 18:30

Sreda: 10:00 - 20:00

Četrtek: 08:30 - 18:30

Petek: 10:00-14:00

Sobota, nedelja in prazniki: Zaprto

Odstranjevanje rdečice – Rozacea

ALFA MEDICO D.o.o._Kapilare, Rdečic

Opis posega

Rozacea je kronična kožna bolezen, ki se kaže z rdečico, razširjenimi krvnimi žilami, izpuščaji in občutljivostjo kože na obrazu.

  • Kronična narava bolezni: Rozacea je kronična kožna bolezen, ki se ponavadi ne pozdravi sama od sebe. Čeprav se simptomi lahko začasno umirijo, se lahko kadarkoli spet poslabšajo. Zato je pogosto potrebno več laserskih terapij, da se simptomi obvladujejo.
  • Različni sprožilci: Različni dejavniki lahko sprožijo poslabšanje rozacee, kot so stres, določena živila, alkohol, sončna svetloba, vročina, mrzel veter in določeni kozmetični izdelki. Tudi če se izognejo nekaterim sprožilcem, se lahko pojavijo drugi, kar zahteva dodatne terapije za obvladovanje simptomov.
  • Individualne razlike: Vsaka oseba ima lahko različno občutljivost na terapije in različno intenzivnost simptomov. Nekateri ljudje morda potrebujejo več terapij, da dosežejo želene rezultate, medtem ko drugi morda opazijo izboljšanje po manj terapijah.
  • Napredovanje bolezni: Rozacea se lahko sčasoma poslabša, zlasti če ni ustrezno obvladovana. To lahko zahteva bolj agresivne terapije ali kombinacijo različnih terapevtskih pristopov.
  • Pogostost terapij: Ker laserske terapije ponavadi ne odpravijo rozacee trajno, je pogosto potrebno ponoviti terapije, da se ohrani izboljšanje stanja kože.

Zaradi teh razlogov je pri rdečici ali rozacei pogosto potrebno več laserskih terapij, da se dosežejo želeni rezultati in da se simptomi čim bolj obvladujejo.

Opis postopka in okrevanje

Koža reagira na lasersko svetlobo s termično stimulacijo, kar spodbuja naravne procese regeneracije in obnove kože. Po posegu se lahko pojavi rahla rdečica in oteklina, ki pa običajno izginejo v nekaj urah ali dneh. Večina pacientov lahko nemudoma nadaljuje s svojimi vsakodnevnimi aktivnostmi.

Informacije

  • Učinkovitost: Lasersko zdravljenje rozacee je lahko učinkovito pri zmanjševanju rdečice, povečanih krvnih žilic in drugih simptomov, povezanih z boleznijo. Pri nekaterih ljudeh lahko terapija povzroči pomembno izboljšanje, medtem ko drugi morda ne opazijo tako velikega učinka. Pomembno je razumeti, da lasersko zdravljenje ni vedno popolnoma učinkovito pri odpravljanju simptomov, vendar lahko pomembno izboljša stanje kože.
  • Trajanje posega: Trajanje posameznega laserskega posega lahko variira glede na območje, ki se zdravi, in uporabljeni laserski sistem. Običajno pa je en postopek razmeroma hiter, pogosto traja od nekaj minut do pol ure, odvisno od obsega in intenzivnosti terapije.
  • Število terapij: Za dosego najboljših rezultatov je pogosto potrebno več terapij. Število terapij lahko variira od nekaj do več kot deset, odvisno od resnosti stanja, odziva na terapijo in drugih dejavnikov. Terapije se običajno izvajajo v razmiku nekaj tednov ali mesecev, da se koži omogoči okrevanje med postopki.

že od 120,00 €

Trajanje posega

30 - 45 min

Anastezija

Hlajenje

Okrevanje

Ni potrebno

Nazaj na delo

Takoj

Cenik

POSEG
CENA
Rozacea
120 - 240,00€

Najbolj pogosta vprašanja posega ali terapije

Tu boste našli odgovore na številna vprašanja, ki jih naši obiskovalci pogosto postavljajo. Če imate vprašanje, ki ni zajeto tukaj, ne oklevajte in nas kontaktirajte. Z veseljem vam bomo pomagali!

Natančen vzrok za rozaceo ni znan, vendar lahko vplivajo genetski, okoljski, vaskularni in imunski dejavniki. Sprožilci, kot so stres, določena hrana, alkohol, sonce in vročina, lahko poslabšajo simptome.

Tako, da se cilja na krvne žile in tkiva, ki so odgovorna za rdečico in vnetje. Laser oddaja energijo, ki se absorbira v krvnih žilah in jih segreje, kar povzroči njihovo zoženje in zmanjšanje rdečice.

Med laserskim zdravljenjem lahko občutite rahlo nelagodje ali pekoč občutek, vendar večina ljudi poroča o znosnih občutkih. Pred posegom se lahko uporabi lokalni anestetik ali hlajenje kože za zmanjšanje nelagodja.

Primeren kandidat za lasersko zdravljenje rozacee je posameznik z diagnozo rozacee, ki želi zmanjšati rdečico, razširjene krvne žile in druge simptome ter ni kontraindikacij za lasersko terapijo. Pred posegom se priporoča posvet z dermatologom.

Rezultati

AlfaMedico D.o.o. Povpraševanje

Odstranjevanje rdečice – Rozacea