ZdravnikiCenikFaqO nasBlog

Ponedeljek : 08:30 - 18:30

Torek: 08:30 - 18:30

Sreda: 10:00 - 20:00

Četrtek: 08:30 - 18:30

Petek: 10:00-14:00

Sobota, nedelja in prazniki: Zaprto

Zdravljenje stresne urinske inkontinence IncontiLase®

ALFA MEDICO D.o.o._STRESNA INKOTINENCA

Opis posega

Preprosto povedano, urinska inkontinenca pomeni ‘nenadzorovano uhajanje urina’. To vodi v zmanjšanje kakovosti življenja, saj urinska inkontinenca negativno vpliva na socialne, poslovne in družinske vidike našega življenja.

To je ena od pogostih vrst urinske inkontinence, s katero se sooča 50 % žensk. Ker mišice in tkiva medeničnega dna oslabijo (zaradi različnih razlogov), ne morejo nadzorovati mehurja in sečnice, kar povzroči uhajanje.

Običajno, ko želi oseba izprazniti svoj mehur, se mišice in tkiva okoli mehurja napnejo, da iztisnejo urin, mišice okoli sečnice pa postanejo ohlapne. Če se mišice mehurja ne zategnejo pravilno ali če se tkiva okoli sečnice ne zrahljajo in zategnejo, kot bi morala, pride do nepravilnega praznjenja mehurja in uhajanja.

 

Opis postopka in okrevanje

IncontiLase® je patentiran, neinvazivni poseg z laserjem Er:YAG za zdravljenje blage in zmerne stresne urinske inkontinence. Temelji na neablativni fototermični stimulaciji nožničnega tkiva. To vodi v tvorbo novih kolagenskih vlaken, krčenje in učvrščevanje tkiva nožnične sluznice in s kolagenom bogate endopelvične fascije ter posledično večjo podporo mehurju.

Energija pulznega laserskega žarka pomaga pri izboljšanju strukture kolagena in proizvodnji novega kolagena v predelu medenice.

  1. Krčenje notranje sluznice nožnice (vaginalni epitelij)
  2. Spodbuja nastajanje kolagena
  3. Nastanek in razvoj elastičnih tkiv (elastogeneza)
  4. Tvorba novih krvnih žil (neoangiogeneza)
  5. Poveča število celic, ki sintetizirajo proizvedeni kolagen.

Specifična laserska naprava imenovana Er:YAG laser SMOOTH®  se uporablja za funkcionalno krepitev vezivnega tkiva znotraj stene nožnice, izboljšanje podpore medeničnega dna in s tem zmanjšanje simptomov disfunkcije medeničnega dna.

Primerjava z drugimi postopki

ZANESLJIVI KLINIČNI REZULTATI :

  • Skoraj 70 odstotkov pacientk je po 120 dneh suhih.
  • 120 dni po posegu IncontiLase® je 94 odstotkov pacientk poročalo o izboljšanju in 68 odstotkov vseh pacientk je trdilo, da simptomov urinske inkontinence nimajo več.
  • Izboljšanje simptomov inkontinence so izmerili pri vseh merjenih parametrih.
  • V nobeni od raziskav niso poročali o resnih neželenih učinkih.

Informacije

Edinstvene prednosti laserskega zdravljenja IncontiLase® za naše pacientke.

Glavne prednosti laserskega zdravljenja z IncontiLase® so, da pri posegu niso potrebni kirurški rezi, prav tako ne šivanje, saj posega ne spremljajo krvavitve. Poseg je praktično neboleč, okrevanje pa izjemno hitro in uporaba analgetikov ali antibiotikov ni potrebna.

Za učinkovito lajšanje simptomov blage ali zmerne stresne urinske inkontinence se priporočajo dve do tri terapije. Posebne priprave na poseg ali ukrepi po njem niso potrebni. Pacientke se lahko takoj vrnejo k normalnim vsakodnevnim opravilom.

že od 130,00 €

Trajanje posega

Anastezija

Okrevanje

Nazaj na delo

Suhost je na dosegu roke! Rezervirajte si termin pri ginekologinji!

ALFA MEDICO D.o.o._STRESNA INKOTINENCA

Cenik

POSEG
Prva terapija
Druga terapija
Tretja terapija
Vzdrževalna terapija*
Zdravljenje stresne urinske inkontinence SUI
260,00€
200,00€
180,00€
130,00€ * Cena vzdrževalne terapije velja do 12 mesecev in v kolikor ste brez težav
* Cena vzdrževalne terapije po 12 mesecih in s težavami se dogovori sorazmerno glede na porabo laserskih pulzov in obsežnostjo težav

Najbolj pogosta vprašanja posega ali terapije

Tu boste našli odgovore na številna vprašanja, ki jih naši obiskovalci pogosto postavljajo. Če imate vprašanje, ki ni zajeto tukaj, ne oklevajte in nas kontaktirajte. Z veseljem vam bomo pomagali!

Rezultati

AlfaMedico D.o.o. Povpraševanje

Zdravljenje stresne urinske inkontinence IncontiLase®