Tehnologija
SINCLAIR PRIMELASE EXCELLENCE LASER
Primelase je eden najmočnejših medicinskih diodnih laserjev za odstranjevanje dlak.
Alfamedico-tehnologija__menu Emerald laser
EMERALD LASER
Edini FDA potrjen laser za ne invazivno zdravljenje maščobnih oblog do 40 ITM.
Alfamedico-tehnologija__menu Dermafrac
DERMAFRAG
Prva naprava za nego in pomlajevanje obraza z direktnim injiciranjem preparatov.
Alfamedico-tehnologija__menu VENUS LEGACY
VENUS LEGACY
Nekirurško oblikovanje telesa z edinstveno 4D™ tehnologijo.
Alfa-Medico-Laser-Lumenis-Stellar-M2_meni
LASER LUMENIS STELLAR M2
Najnaprednejše lasersko zdravljenje več kot 30 različnih kožnih stanj.
Storitve
Alfamedico-storitve__menu oblikovanje telesa2
OBLIKOVANJE TELESA
Čas za samozavestno življenje z našo pomočjo.
Alfa-Medico_Blefaroplastika 150x150
ESTETSKA KIRURGIJA
Za vaš videz bo skbela izjemna DR. MED. TEA JEDLOVČNIK.
Alfamedico-storitve__menu napredna kozmetična terapija
NAPREDNE TERAPIJE ZA OBRAZ
Preprečite prezgodnje staranje in poskrbite za zdravje svoje kože.
Alfamedico-storitve__menu lasersko zdravljenje
LASERSKO ZDRAVLJENJE
Žarek in svetloba, ki zdravita!
Alfamedico-storitve__menu kozmetika
KOZMETIKA
S pravo kozmetiko nad vaše težave.
Alfa Medico d.o.o.

Estetska kirurgija

Tea JEDLOVČNIK
POSEGE IZVAJA DR. MED. TEA JEDLOVČNIK, specialistka plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije. Prva ženska v Sloveniji s tovrstno specializacijo ter predstavnica kirurškega sektorja v Novem Mestu.

Pomlajevanje s hialuronsko kislino – dermalna polnila

Mladostna, zdrava koža vsebuje obilo naravne vlažilne snovi, imenovane hialuronska kislina (HA). Vsebnost hialuronske kisline se manjša tako s staranjem kože, kot z njenim izpostavljanjem pretiranemu sončenju in drugim škodljivim vplivom iz okolja.
Zaradi pomanjkanja hialuronske kisline koža izgubi svojo strukturo, elastičnost in volumen, posledice pa se kažejo v obliki neželjenih kožnih gubic in gub okoli nosu in/ali ust.
Z uporabo polnil, ki vsebujejo hialuronsko kislino, koži učinkovito in varno povrnemo izgubljeno vlago in hialuronsko kislino. Koža tako postane bolj napeta, obrazne gubice pa zglajene, manj vidne.
Vsa polnila, ki jih uporabljamo, vsebujejo hialuronsko kislino, ki je povsem biološko razgradljiva in je naravno prisotna v telesu. Terapijo lahko ponavljamo večkrat letno.
Kdaj uporabljamo polnila s hialuronsko kislino?

Pomlajevanje s hialuronsko kislino priporočamo v naslednjih primerih:

 • izraziti nazolabialni gubi (gubi, ki potekata od baze nosu na vsaki strani proti ustnemu kotičku),
 • izraziti marionetni gubi (gubi, ki potekata od ustnih kotov proti bradi),
 • izrazite glabelarne gube (navpične gube med obrvmi),
 • izrazne gube, ki jih ne moremo v celoti odstraniti z injiciranjem botulinum toksina - botoxa, (npr.gube na čelu, "račje tačke" ob očesnih kotih, navpične gubice okoli ust, gubice na licih),
 • povečanje ustnic ali korekcija njihove oblike,
 • oblikovanje ali povečanje lic,
 • zapolnitev nepravilnosti obraza, nastalih zaradi povešanja/zmanjšanja volumna mehkih tkiv kot posledice staranja (t.i. nekirurški lifting).

Pomlajevanje z botolin toksinom – botox

Botulin toksin je najpogosteje izvajana estetska storitev na svetu. Botulin toksin, širše poznan kot botoks (botox), je enostaven, varen, neboleč in izredno učinkovit način pomlajevanja, ki ublaži ali celo povsem odpravi izrazne - mimične gube.
Kaj je botulin toksin?
Botulin toksin je naraven nevrotoksin, ki ga proizvaja bakterija Clostridium botulinum. Deluje tako, da prekine tok informacij med živcem in mišico. Kot posledica relaksacije oziroma zmanjšane jakosti krčenja izraznih mišic, se koža nad njimi sprosti, zato postane gladka in ponovno dobi mladosten, spočit in svež videz.

Botoks se je začel uporabljati v poznih 60. letih za zdravljenje nevroloških motenj, danes pa se je izkazal kotnepogrešljivo estetsko sredstvo, saj je popolnoma varno in učinkovito za pomlajevanje obraza in ne ovira izraznih mišic (ne zateguje obraza).

Kako poteka poseg?
Zelo pomembno je, da poseg izvaja izkušen in zato primerno izobražen specialist, s primernim poznavanjem anatomije obraza in vešč ravnanja z medicinskimi pripomočki, ter z ustreznimi znanji, ki mu bodo pomagala pri reševanju morebitnih zapletov.
Pred odločitvijo za poseg priporočamo pregled pri strokovnjaku, s katerim se posvetujete o optimalni rešitvi za vaše težave in primernosti metode. Med posegom, ki traja približno 30 minut, se na vnaprej določena mesta z injekcijo vbrizga botulin toksin. Na mestih vbodov so lahko sprva vidna drobna rdeča vbodna mesta, ki pa se jih enostavno zakrije s korektorjem. Po posegu ne potrebujete počitka, takoj lahko nadaljujete z vsakodnevnimi aktivnostmi, vendar morate upoštevati zdravniška navodila.
Stranski učinki botulin toksina (botoksa)

Uporaba botulin toksina je razširjena po vsem svetu in je izredno varna metoda. Raziskave do sedaj niso pokazale trajnih stranskih učinkov, lahko pa se prehodno pokažejo naslednji:

 • blaga oteklina in/ali podplutba,
 • glavobol,
 • povešenje - ptoza veke,
 • težave z očmi: dvojni ali zamegljen vid, otekle veke ali suhe oči,
 • utrujenost,
 • suha usta,
 • alergična reakcija, največkrat v obliki  srbečice, rdečine, izpuščajev.

Stranski učinki so izredno redki, njihova pogostost pa seveda povezana tudi s strokovnostjo osebe, ki injiciranje izvaja.

Uporaba botulin toksina (botoksa)

Botulin toksin je primeren za ženske in moške z že vidnimi izraznimi (mimičnimi) gubami, ali pa preventivno – za preprečevanje njihovega nastanka. Učinkovina se  z tanko iglico vbrizga pod kožo obraza na točno določenih mestih. Primerna je za odpravljanje sledečih gub:

 • vodoravne gube na čelu
 • navpične gube med obrvmi,
 • drobne gubice ob zunanjih očesnih kotičkih (t. i. smejalne gubice, »račje tačke«),
 • smejalne gube na nosu,
 • navpične in vodoravne gube na vratu
 • drobne gubice ob robu zgornje in spodnje ustnice.

Na botulin toksin oz. botoks se odzivajo le dinamične oz. izrazne gube.

Koliko časa so vidni učinki botulin toksina (botoksa)?
Prve učinke botulinum toksina boste opazili že v prvih dneh po injiciranju, polni učinek pa je opazen po tednu ali dveh. Povprečno trajanje polnega učinka je 3 – 6 mesecev, nato učinek počasi izzveni, tako da je najpogosteje potrebno terapijo ponoviti v povprečju 2-3x letno. Sčasoma postanejo ponovitve redkejše, sajučinek ob redni uporabi lahko traja dlje.
Kdaj odsvetujemo uporabo botulin toksina (botoksa)?
 • nosečnost in dojenje,
 • aktivno vnetje na mestu injiciranja,
 • uživanje zdravil, ki preprečujejo strjevanje krvi (npr. Marivarin, Marevan, Aspirin, Plavix …),
 • predhodno znana alergija na sestavine preparata botulin toksina,
 • bolezni z motnjami živčno-mišičnega prenosa, kot so ALS, Miastenia gravis ali Lambert-Eaton-ov sindrom,
 • jemanje aminoglikozidnih antibiotikov, ker lahko potencira delovanje botulin toksina in se zato izogibamo hkratni aplikaciji.

Osvežite svoj obraz z izjemno kirurginjo!

Pomladitev obraza in telesa s PDO NITKAMI

Pomladitev obraza s PDO nitkami je minimalno invaziven kirurški poseg. Ta tehnika se razlikuje od drugih tehnik za pomladitev obraza, saj s pomočjo zelo tankih topih igel pod kožo speljemo nitke v obliki mreže.
Alfa Medico - Pomladitev obraza in telesa s PDO NITKAMI
Predvajaj video
Kratek opis posega:
PDO nitke speljemo pod kožo po prej opravljenem narisu in željah samega pacienta.
Možne kombinacije z ostalimi posegi: 
Polnila , botulin toksin.
Variacije in tehnike:
Obstajajo dve vrsti nitk, ene delujejo kot polnilo in se speljejo v obliki mreže, nitke , ki imajo kaveljce pa obraz dvignejo in napnejo.
Trajanje posega:  
20-40 minut, odvisno od obsežnosti.
Po posegu:
Lahka podpludba in občutek zategovanja.
Bolečina:
Majhna do zmerna.
Možni zapleti:
Ker so nitke razgradljive, jih ni.
Aestezija:
Lokalno
Trajanje rezultatov:
1 -2 leti.
O posegu:
Pomladitev obraza s PDO nitkami je minimalno invaziven kirurški poseg. Ta tehnika se razlikuje od drugih tehnik za pomladitev obraza, saj s pomočjo zelo tankih topih igel pod kožo speljemo nitke v obliki mreže.
Pomladitev obraza s PDO nitkami je primerna za ljudi, ki nimajo veliko odvečne kože, njihova koža pa je minimalno povešena. Ta poseg je primeren za splošno pomladitev obraza, še posebej pa za lica in nazolabialno gubo (ki poteka na obeh straneh nosu do kotičkov ustnic), gube na čelu, gubice okoli oči, dvig obrvi in gube na predelu vratu. Poseg je učinkovit za odpravo horizontalnih in vertikalnih gub. Pomladitev s PDO nitkami se lahko uporabi tudi na telesu, še posebej za dvig tkiva na gornjem delu rok, stegen ali zadnjice.

Alfa-Medico-Pomladitev-obraza-in-telesa-
Postopek
Pri posegu uporabljamo nitke iz polidioksanona (PDO), materiala, ki se že več desetletij uspešno uporablja v srčno-žilni kirurgiji.
V tednih po pomladitvi obraza s PDO nitkami v koži nastaja kolagen, ki napne tkivo in še naprej dviguje predele, v katerih smo speljali nitke. Končen rezultat bo viden štiri do osem tednov po posegu, ko lahko ocenite uspešnost posega.
Za razliko od nitk, ki so se uporabljale v preteklosti, se te nitke po šestih do osmih mesecih v telesu razgradijo, zato telo zelo dobro prenese poseg.
Okrevanje in postoperativno zdravljenje
Lahko se pojavijo rahle podplutbe ali občutki zategnjenosti kože, ki izginejo po nekaj dneh.

Alfa-Medico-pomladitev-obraza-in-telesa

Naj se vaša preobrazba prične v Alfa Medicu

Pomlajevanje hrbtišča rok in vratu

Kako deluje polnilo Radiesse®?

Polnilo Radiesse® je sestavljeno iz mikrokroglic kalcijevega hidroksiapatita (CaHA), suspendiranih v mehki matriki v obliki gela. Radiesse® vaš zdravnik v majhnih količinah, nežno vbrizga v kožo. Za dodatno udobje tekom tretmaja se lahko uporabi Radiesse® Lidocaine, ki že vsebuje dodan lokalni anestetik. Tretma vam zagotavlja takojšen in viden učinek. Polnilo Radiesse® dodatno spodbudi regenerativne sposobnosti kože – v prihodnjih tednih in mesecih, nastaja nov kolagen, zato je koža močnejša in bolj elastična. Rezultati tretmaja s polnilom Radiesse® so dolgotrajni, niso pa permanentni.

Zakaj izbrati Radiesse®?

Tretma s polnilom Radiesse® omogoča, da znakom staranja kljubujete zelo učinkovito v minimalno invazivnem posegu – neoperativno.
Naravni rezultati, ki jih je mogoče doseči s polnilom Radiesse®, klinično preizkušeno pri mnogih pacientih trajajo leto ali več.*
Polnilo Radiesse® je bilo zelo učinkovito pri mnogih pacientih in je zelo varno za uporabo.
* Individualni rezultati so odvisni od starosti, tipa kože, življenjskega sloga, presnove in obravnavanega predela.

Hrbtišče rok

S polnilom Radiesse® lahko dosežemo direktno obnovitev polnosti kože na hrbtišču rok. Do danes Radiesse® ostaja edino polnilo na tržišču, ki je odobreno s strani FDA (ameriški regulatorni organ) za obnovitev polnosti kože na hrbtišču rok.
Alfa Medico - Pomladitev obraza in telesa s PDO NITKAMI

Blefaroplastika

Poseg blefaroplastika je za vas primeren v kolikor opažate, da vaš pogled zaradi povešenih vek deluje utrujen, če odvečna koža zakriva obliko zgornje veke, zaradi česar delujete postarano ali pa vam povešene veke zastirajo vidno polje.
Informacije in rezultati
 • Trajanje posega: 60-90 minut
 • Čas okrevanja: 7-10 dni
 • Odstranitev šivov: 5-7 dni
 • Odsotnost z dela: 7-10 dni
 • Hospitalizacija: do 2h po posegu

Rezultat blefaroplastike so bolj odprte oči, kar naš pogled in obraz naredi bistveno bolj svež, pomlajen in spočit. Poseg zgornje blefaroplastike lahko kasneje kombiniramo tudi z apliciranjem botulin toksina, s čimer omilimo in upočasnimo nastajanje drobnih gubic okoli oči – smejalnih gubic in tako imenovanih račjih tačk, ki nastajajo predvsem na zunanjem delu oči.

Alfa Medico_Blefaroplastika

Izboljšajte kakovost vaše kože!

Radiesse ® spodbudi regenerativne sposobnosti kože – nastaja nov kolagen, zato je koža bolj močna in elastična. Zaradi edinstvenega načina delovanja Radiesse ® zagotavlja dolgotrajno izboljšanje kakovosti kože.

Vaša koža vam bo hvaležna

PRX T33 - BIOREVITALIZACIJA

Biorevitalizacija brez uporabe igel!

WiqO je Italijanska linija dermatoloških izdelkov, ki na popolnoma drugačen način spodbuja naravno regeneracijo kože. Med najbolj revolucionarne novosti iz linije WiQo uvrščamo tretma s PRX-terapijo, kjer na neinvaziven način, brez uporabe igel, spodbudimo biorevitalizacijo kože.

Gre za gel, ki se nanaša na kožo s posebno tehniko. Sestava gela s katero se terapija izvaja, je patentirana in temelji na nizki koncentraciji vodikovega peroksida in 33% triklorocetni kislini(TCA), dodana pa je tudi kojična kislina.

Prednosti

spodbudi regeneracijo na naraven način,
upočasni staranje kože,
kožo napne in zgladi,
takojšnji in dolgotrajni rezultati.
izvaja se lahko skozi vse leto, tudi poleti.
poseg je kratek 10-15minut, učinek pa je viden takoj.
tretma je neboleč, ne povzroča otekanja in modric.

Indikacije

INDIKACIJE so fotostaranje in kronostaranje (zmanjšan tonus kože obraza, vratu in dekolteja), sveže brazgotine, strije in tudi melazma.

Rezultati

Za dolgoročno učinkovitost se priporoča 3-5 tretmajev v razmaku enega tedna. Nato pa se terapijo ponavlja vsakih 6-8 mesecev. Ker je prvi učinek viden takoj, se mnogi odločajo tudi za samostojni tretma pred pomembnejšimi dogodki.
O posegu
Po tretmaju koža potrebuje nego in zaščito.
WiQo HRANILNA IN VLAŽILNA KREMA ZA SUHO KOŽO zagotavlja oboje, ker vsebuje visokokakovostno karitejevo maslo, ki obnavlja hidrolipidni sloj, poleg tega pa vsebuje številne aktivne sestavine, kot sta vitamin A in E, hranilne substance ter dragocene rastlinske izvlečke, ki ugodno vplivajo na kožo.
Dan po tretmaju uporabite WiQo Smoothing FACE FLUID za glajenje kože na obrazu.To je široko testiran dermokozmetični izdelek, ki vsebuje glikolno kislino (8%), z uravnoteženo formulo za kožo. Kljub nizki pH vrednosti (približno 3), ga dobro prenašajo vsi tipi kože, poleg tega ne povzroča skelenja pri nanosu na nepoškodovano kožo.
WiQo Smoothing FACE FLUID za glajenje kože podaljša in izboljša dermalno stimulacijo kože doma!

Stranski učinki
 • Suha koža-luščenje se prične 3.dan, takrat je potrebno kožo intenzivno vlažiti.
 • Ščemenje po posegu, pikanje ali srbenje.
 • Če traja rdečica več kot en dan, je potrebno uporabiti SPF50.
 • Zakasnjeno vnetje (čez nekaj dni), zelo redko.
 • Pacienti, ki uporabljajo retinol v lokalni obliki in vitamin C v lokalni obliki, ga morajo 16 dni pred postopkom ukiniti. 

Privoščite svoji koži le NAJBOLJŠE

Profhilo® MEZOTERAPIJA

Kaj je Profhilo®

Profhilo® vsebuje hibridni kompleks hialuronske kisline iz dolgih in kratkih verig hialuronske kisline, ki se presnovi s pomočjo lastnih encimov kože v enem do dveh dneh, zato nima stranskih učinkov, ki se sicer redko lahko pojavijo po injiciranju hialuronskih polnil. V tem kratkem obdobju spodbudi procese v koži, ki omogočijo nastanek novega vezivnega tkiva kože. 

Profhilo® je injekcijska nega proti staranju , narejena iz hialuronske kisline (HA). To je izdelek, ki lahko biostimulira štiri vrste kolagena, elastina in razmnožuje matične celice adipocitov (maščobnih) za naravno in učinkovito reševanje teh težav proti staranju.

Počasno sproščanje HA pri Profhilo povzroči naravno biološko preoblikovanje kože in izboljšano kakovost kože, ki traja do šest mesecev.
Informacije

Kako deluje Profhilo®

Profhilo® se ponaša z eno najvišjih koncentracij HA na trgu (64 mg / 2 ml), kar mu omogoča, da globoko poveča hidratacijo kože in prepreči staranje in povešanje kože , zlasti na obrazu, vratu in rokah z malo do- brez izpada.

Deluje na prve znake staranja kože, saj spodbuja novotvorbo koži lastnega vezivnega tkiva iz kolagena in elastina, zato zgladi gube in obnovi debelino kože ter ji daje napet, svež in mladosten videz.

HA je hidrofilen, kar pomeni, da črpa in zadržuje vodo v vašem telesu, s čimer deluje kot hidratant in ne kot polnilo, ki le zapolni gube in kožo začasno napolni.
V 3-5 dneh ste lahko iz prve roke priča preobrazbi utrujene in dolgočasne kože v čvrsto in sijočo kožo.

Prednosti

 • vrne volumen in čvrstost ter na splošno naredi lifting,
 • spodbuja elastin za zmanjšanje ohlapnosti kože in izboljša strukturo vaše kože,
 • spodbuja 4 vrste rasti kolagena s postopkom bioremodeliranja,
 • močno hidrira vašo kožo.

Kaj pričakovati od zdravljenja

Profhilo® običajno deluje tako, da zgladi in navlaži kožo že od prvega tretmaja, vendar so rezultati bolj izraziti po drugem tretmaju, saj Profhilo® potrebuje čas, da deluje. Z 2-3 tretmaji omogoča, da Profhilo® ostane v koži dlje časa, kar ima za posledico daljši učinek.

Potreben je čas, da se spodbudi proizvodnja novega kolagena in elastina, da se naravno izboljša napetost, čvrstost in elastičnost kože. Rezultati običajno trajajo do šest mesecev po zdravljenju , po končanem začetnem ciklusu pa se priporoča ponovitev cikla.

Kdo je primeren za tretmaje Profhilo®

Profhilo® je primeren tako za moške kot za ženske z blagimi do zmernimi znaki staranja kože. Zelo priporočljiv za paciente, stare 30-50 let, ki iščejo učinkovito metodo za vlaženje svoje kože in izboljšanje ohlapnosti, elastičnosti in drobnih gub. Na splošno lahko to zdravljenje koristi tudi tistim, ki so starejši od 25 let.

Iz varnostnih razlogov Profhilo® ni priporočljiv za bolnike, ki imajo/so:
• Imunsko oslabljen
• Alergični na sestavine izdelka
• Imate okužene predele kože, kot so akne ali herpes
• Nosečnice ali doječe ženske

Tveganja in stranski učinki

Pri vseh nekirurških estetskih tretmajih obstaja tveganje za neželene učinke , kot so manjše modrice ali otekline na mestih injiciranja. Vendar se ti običajno ne pojavijo in hitro izginejo , ko se pojavijo (v 24 urah).
*Izjava o omejitvi odgovornosti: rezultati se razlikujejo za posameznike. Nobenega posameznega rezultata ne bi smeli obravnavati kot tipičnega.

Alfa Medico - Kemični piling PRX -T33
Alfa Medico - Profhilo BG
Alfa Medico - lip lift

Lip lift - dvig ustnic

Dvig zgornje ustnice je majhen in kratek kirurški poseg v lokalni anesteziji.
S staranjem zgornja ustnica izgublja svoj volumen to vodi v zmanjšanje višine rdečega dela ustnic, kar lahko z operativnim posegom odpravimo.

Informacije
 • Trajanje posega: 30-50 minut
 • Čas okrevanja: 7-10 dni
 • Odstranitev šivov: 7 dni
 • Odsotnost z dela: Do odstranitve šivov, lahko pa tudi takoj.
 • Hospitalizacija: do 1h po posegu
 • Alfa Medico - lip lift - before- after 1
 • Alfa Medico - lip lift - before- after 2
 • Alfa Medico - lip lift - before- after 3

Buccal fat - odstranjevanje bukalne maščobe

Trend Hollywoodskih zavidljivo visokih ličnic. Bella Hadid, Angelina Jolie, Megan Fox, Margot Robbie, Jennifer Lopez in mnoge druge se ponašajo z izrazitimi ličnicami, ki so vse bolj popularne in izgledajo čudovito.

Operacija odstranjevanja maščob iz ličnic je v zadnjih nekaj letih med najbolj iskanimi posegi na obrazu in tudi v Sloveniji pridobiva veliko popularnost. Za ljudi, ki imajo težave s prepolnimi lički in si želijo bolj poudarjene poteze obraza, ta postopek obeta hitro in trajno rešitev.

Informacije
 • Trajanje posega: 40-60 minut
 • Okrevanje : Po posegu boste še nekaj dni v področju lica minimalno zatečeni.
 • Odsotnost z dela: Na delo se lahko vrnete praktično takoj.
 • Hospitalizacija: do 1h po posegu
Alfa Medic - Buccal fat - odstranjevanje bukalne maščobe 1
Alfa Medico - Buccal fat - odstranjevanje bukalne maščobe
Alfa Medico - Korekcija vdrtih prsnih bradavic

Korekcija vdrtih prsnih bradavic

K spremembi izgleda dojk in bradavic prispeva več dejavnikov. Tako pri moških kakor tudi pri ženskah – pri slednjih so korekcije pogostejše. Ženske se v vseh starostnih obdobjih soočajo s spremembami na telesu, kot posledica pubertete, nosečnosti, dojenja…

S korekcijo kolobarja in bradavice preoblikujemo tkivo, da mu povrnemo oziroma ohranimo funkcijo ter polepšamo izgled.


Informacije
 • Trajanje posega: 20-40 minut
 • Okrevanje : 7-14 dni, po nekaj dneh ni večjih omejitev
 • Odstranitev šivov: Šivov ni potrebno odstranjevati
 • Odsotnost z dela: Ni potrebna.
 • Hospitalizacija: do 1h po posegu
Vse pravice pridržane 2022 Alfa Medico  I  Dizajn in vzdrževanje: DS Team
envelopefilm-playphonecrossmenu